2022. július 1., 16:32

Nagykürtösön és Rimaszombatban is többen rosszul lettek a hőségben

Csütörtökön (június 30.) és az azt megelőző napokban, a hőség miatt, több személy szorult orvosi ellátásra a Besztercebánya Megyei Önkormányzat déli területein. Nagykürtösön a magas hőmérséklet miatt négyen kerültek kórházba.

légkondi
Fotó: Pixabay

Marcela Dekrétová, a nagykürtösi Általános Kórház és Rendelőintézet igazgatója a TASR-nek elmondta: hétfőtől (június 27.) csütörtökig, a hőség miatt, nyolc személyt kellett ellátni, közülük négyen kórházi kezelésre szorultak.

Daniela Pršebicová, a losonci Általános Kórház és Rendelőintézet ügyvezető igazgatója szerint a kórházban nem volt jelentős az ájulásos esetek száma. Csütörtökön öt idősebb személyt kellett ellátni dehidratáció miatt. Ők nem szorultak kórházi kezelésre.

A rimaszombati kórházban csütörtökön egy személyt kezeltek kiszáradás miatt. Ezenkívül két gyermek is orvosi segítségre szorult – tájékoztatta a TASR-t Bianka Krejčíová, a Svet zdravia kórházhálózat képviselője.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.