2021. április 20., 12:24

Nagy érdeklődés övezte a boltok újranyitását Füleken is

A járványügyi intézkedések enyhítése számos bolt újranyitását eredményezte. Mivel a megnyitás egybeesett a szociálissegély-osztással, ezért a bolttulajdonosok számítottak a rohamra.  

Kígyózó sor a füleki Kik áruház előtt
Fotó: Nagy Ferenc

A legnagyobb tömörülés, több városhoz hasonlóan, Füleken is a Kik áruház előtt alakult ki, ahol hatalmas akcióval várták a vásárlókat.

A legtöbb árucikket 1 euróért lehetett megvásárolni, ezért az érdeklődők már jóval a nyitás előtt sorban álltak.

Még a borús, esős idő sem tántorította el az embereket attól, hogy olykor akár órákat is várakozzanak. A bolt előtti tumultus az egész napra jellemző volt, sőt, a mai nap is folytatódik.

a-fuleki-kik-elott-foto-halasz-nikoletta.jpg
A füleki KIK előtt
Fotó:  Halász Nikoletta

A közösségi oldalon többen is nemtetszésüket fejezték ki a távolságtartás hiánya miatt, mondván, hogy a ruha fontosabb, mint az egészség.

Volt, aki viszont azt nehezményezte, hogy túl sokáig tartottak zárva a nem létfontosságú cikkeket árusító boltok, ezért sok háztartásban hiánycikké vált a cipő és a ruhanemű.

„A Tescoban és a Lidlben napi szinten tolonganak az emberek, az mégsem zavar senkit”- írta az egyik kommentelő.

A Kik mellett lévő Pepcónál nem tapasztaltunk tolongást. Oda gond nélkül, az előírásokat betartva be lehetett jutni. Hasonló tapasztalatokról számolt be a füleki és losonci székhellyel működő Sportcentrum vezetője, Gáliková Katarína. A sportruházati termékek és sportfelszerelések széles skáláját kínáló üzletben szintén egész nap nagy érdeklődés mutatkozott. A füleki bolt előtt nem alakultak ki sorok, a losonci üzlet esetében viszont igen. Ott előfordult várakozás. Ennek ellenére az emberek türelmesen, egymástól tisztes távolságban kivárták a sorukat.

Kicsit féltünk a segélyosztástól, hiszen ilyenkor rengeteg a vásárló, de minden olajozottan működött. A négyzetméter-szabályt betartva a füleki üzletben egyszerre hat ember tartózkodhatott, a losonciban nyolc. Egész nap folyamatosan jártak a vásárlók”

- nyilatkozta a tulajdonos.

Széles választékkal várják a vásárlókat a füleki Sportcentrumban
Fotó:  Sportcentrum

Beszámolt arról is, hogy a legtöbben nagy bevásárlásokat bonyolítottak. Felnőtt és gyermekruhát és cipőt egyaránt vásároltak.

Az üzletünkben mostanáig az e-shopon keresztül történt az árusítás. A vásárlók a kiadó ablakon keresztül juthattak hozzá a megvásárolt termékekhez, viszont ezt nem lehet összehasonlítani a tényleges vásárlással.”

„Losoncon például nagyon kevesen vették igénybe az online rendelést, Füleken ez jobban működött, de már nagyon vártuk az újranyitást. Tegnap nap az átlagosnál jóval nagyobb forgalmunk volt. Bízunk benne, hogy ez az érdeklődés legalább a hónap végéig megmarad”- tette hozzá.

A boltban a négyzetméter- szabály betartása mellett kötelező volt a reszpirátor viselése, a kézfertőtlenítés, illetve az érvényes negatív tesztet is fel kellett mutatniuk a vásárlóknak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.