2020. szeptember 2., 11:05

Múzeumi nap az UNESCO Világörökség jegyében

A Rozsnyói Bányászati Múzeum az idén is megrendezi a már hagyományosnak mondható Múzeumi napot, 2020. szeptember 18-án, pénteken az érdeklődők az UNESCO Világörökség-listáján szereplő természeti értékekkel ismerkedhetnek meg.

img_6134.jpg
Fotó: Fábián Gergely
A Múzeumi napot az óvodások, az alap- és középiskolások számára rendezzük meg, általában május közepén, a Múzeumok és galériák éjszakáját megelőző pénteken. Ezt a rendezvényt az idén a koronavírus-járvány miatt november közepére tették át. Az akkor várható időjárásra való tekintettel úgy döntöttünk, a Múzeumi napot szeptemberben tartjuk meg

– magyarázta Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója.

A múzeum munkatársai gazdag programmal várják majd az érdeklődőket. A tárlatok megtekintése és a különböző előadások mellett a gyerekek utazhatnak bányavonattal, a Egészségügyi Középiskola jóvoltából megismerhetik az elsősegélynyújtás alapjait, a Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár kiállítás keretében ismerteti az UNESCO Világörökség-listáján szereplő természeti értékekkel kapcsolatos kiadványokat. A gyerekek a barlangászok felszerelésével is megismerkedhetnek, valamint a mászófalat is kipróbálhatják.

Európai Kulturális Örökség Napjai

A múzeum az Európai Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatába is bekapcsolódik. 2020. szeptember 22-30. között rendezik meg az Élet a csodálatos karszton című rendezvényt, amelynek keretében az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg a Szlovák Karszt és a környező térség természeti értékeit bemutató tárlatot .

Az Európai Kulturális Örökség Napjai egy jelentős nemzetközi rendezvény, amely 1985-ben jött létre, s egyebek az a célja, hogy jobban beemelje a köztudatba az európai kulturális örökséget

– fejtette ki Jaroslava Neubauerová, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa.

A rendezvények kapcsán további információk a múzeum honlapján érhetők el.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.