2024. január 18., 13:22

Mennyi esély van arra, hogy José Mourinho legyen a Fradi edzője?

A keddi napon számoltunk be róla, hogy José Mourinhót azonnali hatállyal menesztették az AS Roma kispadjáról. Az utóbbi napokban felmerült annak lehetősége, hogy a portugál edző ülhet le a Ferencváros kispadjára. De valójában mennyi esély mutatkozik erre?

José Mourinho
Fotó: TASR/AP

José Mourinho római pályafutása véget ért. Őszintén szólva, ebben már nincs semmi meglepő. A portugál szakvezető az utóbbi években számos európai klub kispadján megfordult, a sikerek azonban nem akartak jönni. A Rómával ugyan első évében EKL-trófeát nyert, az olasz bajnokság idei kiírásában azonban pocsékul szerepeltek a farkasok, mindössze a tabella 9. helyén álltak Mourinho menesztésekor. A portugál szakvezető jelenleg csapat nélküli, ez azonban nem valószínű, hogy sokáig így is marad.

A napokban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Portóval és Interrel Bajnokok Ligáját nyerő edző Dejan Stankovicot válthatja a Fradi kispadján.

A zöld-fehérek jelenleg a Paks mögött a tabella második helyén állnak, a vezetőségben pedig úgy gondolhatják, hogy egy világklasszis edzővel a bajnoki cím mellett a Konferencia Liga döntőjébe is bejuthatnak, és akár el is hódíthatják a trófeát. De valójában mennyi esély mutatkozik erre? Amennyiben őszinték akarunk lenni, semennyi.

Mindössze egy pletykáról van szó, azok közül is a rosszabb fajtából.

Vannak ugyanis a megbízható átigazolásokkal foglalkozó portálok, akik biztos forrásokból (általában a játékos vagy edző ügynökén keresztül) tájékoztatnak a legfrissebb hírekről. Ebben az esetben közel sem ilyen oldalról van szó, egy csekély számú követővel rendelkező Twitter-felhasználó szórakozásáról beszélhetünk, aki valószínűleg így akart követőket gerenrálni. Így tehát nem valószínű, hogy a portugál szakvezetőt a Groupama Arénában üdvözölhetjük a közeljövőben. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.