2024. január 16., 12:31

Csapatok jelentkezzetek! - José Mourinho munkanéküli lett

Kedden hivatalossá vált, amit már régóta sejteni lehetett. José Mourinhót azonnali hatállyal menesztették az AS Roma kispadjáról. 

José Mourinho
Fotó: TASR/AP

Az elmúlt időszakban az AS Roma rossz eredményei pocsék játékkal is párosultak, így a portugál szakvezető római napjai meg voltak számlálva. Felröppentek olyan hírek, hogy a hétvégi Milan elleni derbi lesz a döntőfaktor Mourinho jövőjét illetően, amely később igazolást is nyert. A farkasok ismét szörnyű játékkal rukkoltak elő, és simán 3:1 arányban kikaptak a Milántól. A portugál edző a lelátóról nézte végig a mérkőzést, a felelőség alól azonban ez sem mentette fel. Végül a klub kedden reggel hivatalos közleményben jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontja Mourinho szerződését. A római klub közleményében az alábbiak szerepelnek: 

Köszönettel tartozunk Josénak az erőfeszítéseiért és szenvedélyéért, amelyekett megérkezése óta láthattunk, de a klub érdeke megítélésünk szerint azt kívánja, hogy azonnali hatállyal változást eszközöljünk”.

Mourinho még 2021-ben vette át a római klub irányítását, majd a következő évben rögtön Európa-konferencialiga sikerig vezette csapatát. 2022-ben bejutottak a budapesti EL-döntőbe, amelyet azonban elvesztettek a Sevillával szemben.

Az éppen futó szezonban azonban csupán 9. voltak az olasz bajnokságban, ez volt leváltásának fő oka.

A klub egyelőre nem nevezte meg utódját, a legfőbb esélyes a posztra a rómaiak korábbi legendája és csapatkapitánya, Daniele De Rossi lehet. 

Nem sokkal később az AS Roma hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub korábbi legendája, Daniele De Rossi veszi át a csapat irányítását. A klublegendával ideiglenes, 2024. június 30. szóló szerződést kötöttek. De Rossi korábban a masádosztályú SPAL csapatát irányította, a gyenge eredmények miatt azonban négy hónap után menesztették. 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.