2021. szeptember 27., 19:44

Megújult a csábi gazdasági épület

A nagykürtösi járási Csáb gazdasági épülete a község központi részén található. Lévén néhány helyiségét a Szlovák Posta bérli, a falu tulajdonában levő ingatlan a helyi postahivatalnak is otthont ad. Az elmúlt hónapokban a hivatallal együtt a teljes épületet felújították – saját költségvetésből.

csábi posta
Médialapozó
Fotó: Tóth Henrik

Amint arról a település polgármestere, Tóth Henrik nyilatkozott, a szóban forgó terület korszerűsítése már hat évvel ezelőtt megkezdődött:

A gazdasági épületnél 2015-ben azzal a céllal alakítottunk ki egy parkolót, hogy a postát könnyebb legyen megközelíteni. A konkrétan az épületre vonatkozó nagyszabású renoválást 2020-ban kezdtük; ekkor az ingatlan tetőszerkezetének teljes cseréje történt meg. A 70 ezer eurós befektetést saját költségvetésünkből finanszíroztuk. Amíg a munkálatok zajlottak, 2020. november 30-ától a postahivatal ideiglenesen a volt gyógyszertár helyiségeit használta.”

A tetőszerkezet teljes körű felújítása során döntöttek úgy, hogy ha már az épületben éppen nem működik a posta, sort kerítenek a belső terek renoválására is, hiszen több évtizede nem történt ott felújítás. A községi kasszából több mint 10 ezer eurót fordítottak erre a célra. A falak új vakolatot és festést kaptak, új álmennyezet került a helyére, de a talajt és az összes nyílászárót is kicserélték. A kliensek által is használt teret csúszásgátló csempékkel látták el. Időközben lebontották a gazdasági épület mellett a kidőlés határán álló kerítést, s az ingatlant a főúttól egy újonnan kialakított betonkerítéssel kerítették el. Ha mindent összesítünk, közel 100 ezer eurót fektettek a gazdasági épületnek és környezetének felújítására, szépítésére.

„A legfontosabbnak talán a szociális helyiség felújítását tartom, hiszen az már tényleg katasztrofális állapotban volt” – fogalmazta meg a polgármester, majd hozzátette:

A fő célunk, hogy községünkben továbbra is működjön a postahivatal. Mindent megtettünk ezért a múltban is, ezután is így járunk el. Ígéretet kaptunk a részükről, hogy maradni is fognak. Bízunk benne, hogy még sok-sok évig. Rajtunk biztosan nem fog múlni.”

A postahivatal szeptember 30-án már a gazdasági épület teljesen felújított Szeder Fábián utcai helyiségeiben várja a klienseket.

csábi posta
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék