2018. december 18., 15:16

Megújul a kurinci fürdőkomplexum

Több terve is van a rimaszombati önkormányzatnak a kurinci üdülőközponttal kapcsolatban. A város új tobogánokkal, fedett medencével, geotermális furattal és illemhelyekkel bővítené a fürdőkomplexumot. Mindezt Jozef Šimko polgármester árulta el a városi testület decemberi alakuló ülésén.

kurinc_strand.jpg
Médialapozó

A polgármester elmondta, hogy az új geotermális furatra azért van szükség, mert a víz jelenlegi hőmérséklete és mennyisége már nem megfelelő. Šimko jelezte, hogy már tudják, milyen forrásokból valósítják meg a fúrást.

A másik fontos cél a 36-38 fokos vízzel rendelkező fedett medencék kiépítése, amelyeknek köszönhetően az embereknek nem fog kelleniük elutazni, ha a nyári szezonon kívül is fürdőzni szeretnének.

Tekintettel az idei bevételekre elmondhatom, hogy a projektet a város teljes egészében a haszonból tudja finanszírozni, a költségvetéshez hozzá sem kell nyúlnunk

 – mondta Šimko, aki azt is hozzátette, hogy jelenleg folyik a tobogánok és az illemhelyek kiépítése, amelyet a következő nyári szezonig szeretnének befejezni.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy amikor 2010-ben a funkciójába lépett, elhanyagolt és üzemen kívüli állapotban vette át az üdülőközpontot.

2011-ben elkezdtük a 25 méteres medence felújítását, idén júniusban pedig a látogatók már megmártózhattak a termálvízben is. Fél év alatt beüzemeltük a geotermális furatot, amelyet még 2004-ben hoztak létre, és amely több mint hat és fél évig csak enyészett

 – mondta Šimko.

A furaton kívül Šimko megemlítette a két új medence, a gyermekmedence és a kerékpárút kiépítését, amely összeköti a fürdőkomplexumot a várossal.

Újra életet leheltünk az egykor virágzó üdülőközpontba, amelynek látogatottsága már az előző korszakot is túlszárnyalta. Ennek az idei szezon 64 ezres látogatószáma az egyértelmű bizonyítéka

– zárta.

kurinc_strand.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék