lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2019. július 27., 15:48

Megnyílt a naszvadi termálfürdő: az év minden napján várja a látogatókat - VIDEÓVAL

Új termálfürdővel gazdagodott a felvidéki rekreációs központok hálózata. Július 26-án ünnepélyes megnyitóval köszöntötték a látogatókat a községi beruházásból épült naszvadi termálfürdőben, amelynek geotermikus vize 1504 méter mélyből fakad és kiváló a különböző idegrendszeri-, mozgásszervi- és bőrbetegségek kezelésére. A vadonatúj komplexumban öt medencével várják az érdeklődőket.

ntf11.jpg
Galéria
+14 kép a galériában
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Naszvad község életében a 2019-es időszak meghatározó, hiszen ebben az évben ünneplik a falu első írásos emlékének 750 éves évfordulóját, a fürdőkomplexum átadása ennek az eseménynek a megkoronázása. A naszvadi termálfürdőt ünnepélyes keretek közt adták át a nagyközönségnek július 26-án, pénteken délután. Naszvad község geotermikus vizének forrása 1504 méter mélyből fakad és eléri a 62 Celsius fokot. Ez a kincset érő geotermikus víz fizikális tulajdonságainak és vegyi összetételének köszönhetően kedvezően hat az emberi szervezetre, főként a mozgásszervi, az idegrendszeri és bőrbetegségekre. A fürdő rendszeres látogatása nagy mértékben segíti az izmok ellazulását, az intenzív megterhelés és sportolás által kialakult izomfeszültség enyhítését.

 

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A fürdőzőket öt medencével várják a naszvadi termálban. Az élménymedence mélysége 1,1 méter, geotermikus vize 36-38 Celsius fokos. A medence egész évben üzemel, csakúgy, mint a szintén geotermikus vízzel feltöltött, 39 Celsius fokos ülőmedence és az 1,2 méter mélységű, 18 Celsius fokos vízzel feltöltött merülőmedence, amely felüdülést nyújt a forró geotermikus vízből kijövet. A geotermikus vízzel feltöltött medencékben az ajánlott tartózkodási idő húsz perc. A langyosabb víz kedvelőit a strandmedence várja, mélysége 1,1 méter, 28-30 Celsius fokos a vize és a nyári szezonban üzemel. A gyerekmedence mélysége 0,35 méter, vize 30-32 fokos és a nyári szezon alatt lehet benne pancsolni. A fürdő területén játszótér, zöld terület, étterem és strandbüfék is várják a látogatókat.

 

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A kétnyelvű megnyitó ceremónia igazi nyárias, üde hangulatban telt, az érdeklődőket a fürdő bejáratánál és a területén is andalító melódiákkal, nyárias élőzenével köszöntötték, emelve ezzel az esemény hangulatát. A hivatalos megnyitót a dunaszerdahelyi Impressa Dance Group táncosai tették színessé. Az úszómedencébe elsőnek a Győri Vízisport Egyesület kis szinkronúszói csobbanhattak bele – egy bemutató erejéig. A gyerekeket Bernáth Tamás, színművész bohócnak öltözve szórakoztatta színes lufifigurák készítésével.

 

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

Az Impressa tánccsoport bemutatója után elsőként Vrábel Krisztián, a Thermál Naszvad igazgatója üdvözölte a megnyitóra érkezőket a nyitrai régió legújabb üdülési központjában, és kellemes időtöltést kívánt mindenkinek. Molnár Zoltán, Naszvad község polgármestere fontos és jelentős alkalomnak nevezte a termálfürdő megnyitását. Megköszönte a falu korábbi polgármesterének, Haris Józsefnek, hogy kitartott a fürdő megépítésének tervei mellett, és képviselőinek, hogy támogatták azt a döntést, amelynek alapján Naszvadon 2008-ban termálfurat létesülhetett.  Elmondta, a naszvadi termálfürdő a község történelmének önerőből megvalósult legnagyobb beruházása, közel négymillió euró értékű.

„Úgy gondolom, hogy községünk életében ez a mai nap mérföldkő lehet. Míg a múltban mezőgazdaságáról és zöldségtermesztéséről híres nagyközségként tartottak számon bennünket, a mai napon átadásra kerülő termálfürdővel új lehetőségek nyílnak a falu számára. Bízom benne, hogy hamarosan a régió egyik turisztikai központjává válhatunk” – fejtette ki Molnár Zoltán.

 

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

Haris József, Naszvad egykori polgármestere elmondta, több, mint ötvenéves álom valósult meg a fürdő megnyitásával, s azt történelmi eseménynek nevezte a falu életében, majd röviden visszatekintett a Komáromi járásban fekvő nagyközség első termálkútjának történetére, amely a huszadik század hatvanas éveibe nyúlik vissza.

A jelenlevőket és a falu vezetőjét, képviselőit a Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is köszöntötte és gratulált a létesítmény megnyitásához. Hozzátette, a nyitrai régió déli része rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, ezt használta ki adekvát módon Naszvad község is, hogy rekreációs lehetőségeket nyújtson a kistérségből érkező látogatóknak, egész évben. A fürdő területén minden felirat kétnyelvű – magyar és szlovák nyelven is szólnak a látogatókhoz.

 

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A naszvadi termálfürdő egész évben nyitva tart, mindennap 9:30-tól este 20.00-ig várja a fürdőzőket. A nagyközönség számára a fürdőzés július 27-étől, szombattól lehetséges. Az üzemeltetők értesítése szerint az első látogatók Besztercebányáról, Budapestről és Komáromból érkeztek. Ők ajándékot is kaptak Naszvad polgármesterétől.

ntf11.jpg
Galéria
+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.