2023. február 8., 17:26

Megkezdődött a kassai zenélő szökőkút felújítása

Kezdetét vette a Kassa Fő utcáján található zenélő szökőkút felújítása, ezért a napokban lezárták a szökőkútnak otthont adó, a Szent Erzsébet-székesegyház és a színház közötti parkot.

 

Kassa, szökőkút, zenélő szökőkút
Fotó: TASR

A mintegy 1,8 millió eurós felújítási munkáknak a tervek szerint őszre kellene elkészülniük. A U.S. Steel vasgyár alapítványán keresztül egymillió euróval járul hozzá a költségekhez, a fennmaradó részt az önkormányzat finanszírozza.

Az építkezési területet hivatalosan az építkezési engedély kiadása után adják át a közbeszerzési pályázat nyertesének"

- közölte Kassa városa.

Addig is zajlanak az előkészítő munkák, például kihelyezik a felszerelés tárolására szolgáló konténereket, odaszállítják a szükséges berendezéseket és gépeket.

A zenélő szökőkutat intelligens technológiával szerelik fel, aminek köszönhetően lehetővé válik, hogy a szökőkút kulisszául szolgáljon a kassai Állami Színház előadásaihoz vagy más kulturális eseményekhez,

például videókat is lehet majd vetíteni a szökőkút vízködére. Ez lesz a második digitális szökőkút Kassán és a harmadik Szlovákiában" - tájékoztatott a város.

A Kassa központjában, a dóm árnyékában található zenélő szökőkutat 1986-ban helyezték üzembe. Különlegessége, hogy a vízfúvókák a zene hangjaira reagálnak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.