2019. november 10., 18:05

Megkezdődött a báli szezon Gömörben

Megkezdődött a báli szezon a Gömör-Nógrádi térségben. A tizenkettedik alkalommal megrendezett rimaszombati Katalin bálon a térségből közel négyszázan szórakoztak, mulattak.

ics_katalin_bal_01.jpg
Médialapozó
Fotó: Majoros Jácint

„Kívánom Nógrádnak, Gömörnek, az itt egybegyűlteknek egyrészt a Jóisten áldását, jó egészséget, s azt, hogy úgy mulassunk, úgy tudjunk örömben lenni, hogy tényleg összefog minket az egybetartozás, az, hogy magyarként vagyunk itt a Felvidéken, tudunk egymásnak örülni és csak jót kívánok a közösségünknek. Isten éltesse Nógrádot, Isten éltesse Gömört, Isten éltesse Önöket!“ – ezekkel a szavakkal köszöntötte Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke a bálozókat.

Kép forrása: Majoros Jácint

A helyi Városi Művelődési Központ esztrád- és gömbtermében szórakoztak az elsősorban fiatalokból álló bálozók. A térség legnagyobb báljának számít a rimaszombati Katalin bál, volt már, hogy a részvevők létszáma meghaladta az ötszáz főt is. A bálon bemutatták a Gömör-Nógrád Szépe idei döntőseit, akik a jövő év tavaszán mérettetik meg szépségüket Rimaszombatban. 

„Anno 12 évvel ezelőtt valaki egyszer álmodott egy nagyot, hogy fogjuk össze azt a kis magyar közösséget, fogjuk össze a magyar fiatalokat és szervezzünk valami olyat, ami összetartó erőként, ami egy igazán jó, kellemes közös programként szolgálhat az itt élő magyar fiataloknak. Azt gondolom, hogy azóta ezzel méltó hagyományt teremtettünk és ahogy a mai este is szimbolizálja, itt majdnem 400 felvidéki, gömöri és nógrádi magyar fiatal szórakozik és természetesen a régión kívülről is érkeztek, úgyhogy nagyon boldogok és nagyon hálásak vagyunk” – mondta Végh Barbara főszervező, hozzátéve, hogy a bál kezdetei és annak meghonosodása nagyban Stubendek Ákosnak és Cziprusz Zoltánnak köszönhető. 

Kép forrása: Majoros Jácint

„Ez a bál is azt bizonyítja, hogy nagyon jó az összetartás a fiatalok között és nagy öröm számunkra, hogy tényleg ilyen szépen együtt tudnak mulatni” – árulta el Rencsok János, rakottyási polgármester.

„Több éve csatlakoztunk ehhez a nívós társasághoz, mint Baráti Körök, s mint középkorosztály mondhatom és örülünk, hogy itt is megtaláljuk magunkat a fiatalokkal közösen. Ez már a 12. Katalin bál és minden évben nagyszerűen érezzük magunkat. Nagyszerű a társaság, nagyszerű a hangulat a zenekarok fantasztikusak, két teremben is ez folyik, úgyhogy hajrá Katalin bál, nagyon örülünk, hogy itt lehetünk” – közölte Szabó Zoltán, a Baráti Körök tagja.

Kép forrása: Majoros Jácint

A rimaszombati Katalin bálban a talpalávalót a Family Band és a Saxon zenekarok biztosították, a hangulatot a magyarországi Groovehouse zenekar fokozta. 

ics_katalin_bal_01.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék