lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. június 2., 10:00

Médiasztár: ifjú újságíró és fotós tehetségek vetélkedtek Gútán - KÉPGALÉRIÁVAL

Csütörtökön tizennegyedik alkalommal mérték össze tudásukat a gútai magán szakközépiskolában megrendezett vetélkedőn tehetséges diákújságírók és fotósok.

médiasztár
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Schola Privata Gutaiensis

Közel másfél évtizedes hagyománya van a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában az ifjú újságíró tehetségeket felkaroló Médiasztár vetélkedőnek. A koronavírus-járvány miatti kényszerű szünetet követően a most zajló tanévben már tizennegyedszer talált gazdára a kitüntető Médiasztár cím a versenybe bekapcsolódó felvidéki és anyaországi diákok között.

A gútai magániskola a Felvidéken sokszor hiánypótló magyar nyelvű szakképzés mellett, ahogy azt a vetélkedőt megnyitva az intézmény alapító tulajdonosa, Szokol Dezső hangsúlyozta, nagy gondot fordít a tehetségek kibontakoztatására, az értékteremtésre is. Ennek jegyében indították útjára a Médiasztárt.

A vetélkedő koordinátora, a gútai magániskola pedagógusa, Szabó Monika lapunknak elmondta, a 2022/23-as tanévben négy kategóriában keresték a legrátermettebb ifjú újságírót és fotóst. Az idei Médiasztár a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több fordulóban zajlott.

A versenybe bekapcsolódó diákújságírókat életkor alapján három kategóriába sorolták, a 81 jelentkezőből kategóriánként 10-10 sikeres megoldó kapott meghívást a csütörtöki döntőbe. A vetélkedő koordinátora kiemelte, a fotós kategóriában 52 versenyző indult, közülük ugyancsak a tíz legrátemettebb mutathatta meg tudását a döntőben.
  • Az I. kategória győztese a komáromi Jókai Mór Alapiskola diákja, Pálenik Dóra lett (felkészítő tanára PaedDr. Varga Tamás).
  • A II. kategóriában a Médiasztár címet Szőcs Eszter, a galántai Kodály Zoltán Gimnázium diákja érdemelte ki (felkészítő tanára Ollé Krisztina).
  • A III. kategória első helyezettje, Marafkó Marcell szintén a galántai Kodály Zoltán Gimnáziumból érkezett, felkészítő tanára ugyancsak Ollé Krisztina.
  • A diákfotósok körében az idei év Médiasztárja Ozvald Mária, a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola végzős diákja lett.
A diákújságírók teljesítményét értékelő zsűribe Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője és Kolek Zsolt, a Ma7 vezető szerkesztője is meghívást kapott.
médiasztár
Galéria
+7 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.