2018. július 15., 17:15

Mátyás király korabeli családi délután Köbölkúton

"E történelmi köntösbe öltöztetett rendezvényünkkel a családot  és magyar gyökereinket próbáljuk erősíteni" - mondta el megnyitójában Árvai Renáta.

csaladi-1-bokor.jpg
Médialapozó

Árvai Renáta férjével Tamással és Nagy Beátával a szervező Helios Spes polgári társulás tagjai, akik az árvák, elesettek és rászorulók megsegítésére áldozzák szabadidejüket. A családok évében fontosnak tartották egy olyan rendezvény megszervezését, amely ráirányítja a figyelmet a család megtartó erejére, a közös szórakozás fontosságára. És hát mi más is lehetne egy családi délután történelmi kerete a Mátyás király emlékévben, mint Mátyás kora és udvara.

Nagy Beáta, Árvai Renáta, Árvai Tamás szervezők
Nagy Beáta, Árvai Renáta, Árvai Tamás szervezők

Ennek jegyében a főtéren katonásan felsorakoztak a komáromi Tolma Baranta hagyományőrzői, bemutatták kardforgatási tudományukat, ostort csattogtattak, botokkal verekedtek és  íjásztudományukat is megcsillantották.  Reni és Bea Mátyás udvarából közvetített bulvár riportjának is fültanúi lehettünk, melyből bizony sok meghökkentő és pikáns dolgot megtudtunk. Forgott a szerencsekerék, volt zsákbamacska, és sűrű nyereményeső azoknak, akik a legtöbb részletet meg tudták jegyezni az igazságos Mátyásról szóló meséből. Végül Muzsikás Péter és az általa színpadra hívott gyerekek együtt szórakoztatták az egybegyűlteket.

Bolya Szabolcs Köbölkút alpolgármestere is kilátogatott a rendezvényre a családjával.  Elmondta, Nyitra-megyei képviselőként örül annak, hogy a megye ezt, és az ehhez hasonló rendezvényeket támogatni tudja az ilyen célokra elkülönített költségvetéséből.  "Fontos és pótolhatatlan az a munka, melyet a civil szervezetek kifejtenek kulturális és történelmi értékeink megőrzése és közösségünk erősítése érdekében" - hangsúlyozta Bolya Szabolcs.

 

csaladi-1-bokor.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.