2022. január 15., 09:35

Márió bocsánatot kér: besurranással is foglalkozó autótolvajt fogtak Érsekújvárban

Besurranásban és autólopásban utazó férfit fogtak az érsekújvári rendőrök.

érsekújvár tolvaj
Fotó: repro/JoJTV

A noviny.sk beszámolói szerint a Márió névre hallgató betörőt három rendbeli magánlaksértéssel és két rendbeli jogtalan autóhasználattal gyanúsítják. Ez utóbbi azért nem minősül autólopásnak, mert a férfi olyan autókat tulajdonított el, amelyikben a tulajdonosuk benne hagyta a kulcsot.

A besurranó tolvaj több alkalommal pénzt, mobiltelefont, ékszereket és egyéb értéktárgyakat emelt el áldozataitól, akik gyanútlanul nyitva hagyták lakásuk, házuk bejárati ajtaját. Miközben a háziak az igazak álmát aludták, Márió megtömte zsebeit. Előfordult, hogy a férfi a lopás után az áldozata autóját is elvitte.

Az érsekújvári rendőrök szerencsére hamar véget vetettek a férfi karrierjének, három hét nyomozás után nyakon is csípték a bűnözőt, aki a JoJ stábjának meglepően vidáman nyilatkozott, ahhoz képest, hogy épp előzetes letartóztatásba helyezték. Márió nyilvánosan bocsánatot kért áldozataitól, sőt az ügyével foglalkozó nyomozót is megdicsérte, majd hozzátette,

többet nem fog lopni, mert már van munkája, bár, jegyezte meg, azt most a börtön miatt lehet elveszíti.

A rendőrség szerint a férfi rendszeresen hajnali háromra időzítette az akcióit, módszeresen, több járásban portyázva fosztotta ki a gyanútlanokat. Kiderült az is, Máriónak volt már dolga a törvénnyel, Csehországból öt évre tiltották ki hasonló bűncselekmények miatt. A kamerák előtt igen beszédes férfi azzal indokolta tettét, hogy nagy családja van, akiket "el kell tartania". Még azt is megmagyarázta, miért kellett autót lopnia. Nem eladni akarta ugyanis a járművet, csak azért vitte el a kocsikat, hogy a lopás után legyen mivel hazamennie.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!