2022. május 20., 18:18

Marcinkó Zoltán lett a Szövetség Losonci járási elnöke

Az országban másodikként a Losonci járásban tartotta meg konferenciáját a Szövetség, amelyre Fülekpüspökiben, május 19-én került sor. A három platform egyeztetéseit lezáró konferencián járási elnököt, elnökséget és képviselőjelölteket választottak az ősszel sorra kerülő megyei választásokra.

Szövetség Losonci járás
Fotó: Kovács László
A Szövetség Losonci járási elnöksége

A Losonci járás konferenciáján részt Forró Krisztián országos és Solymos László OT elnök is. Bevezetőjükben üdvözölték Gömör és Nógrád példamutatását, hiszen az országban itt zárták le legügyesebben az egyeztető tárgyalásokat és alakították meg a járási szervezeteket. 

A konferencia megválasztotta a Szövetség járási elnökét Marcinkó Zoltán (MKP platform) személyében, aki beszédében kiemelte azokat az elvárásokat, amelyeket a járási vezetőség célkitűzésként értelmezhet.

„Elkötelezettség a magyarság, kisebbségek és a déli régiók fejlődése mellett. Legyen tetterős, a cselekvésben ne késlekedjen, legyen kifelé egységes. Konstruktív vitával egyeztessék az eltérő véleményeket, és legfőképpen, hogy meg tudja szerezni az emberek szemében a hitet és bizalmat a Szövetség számára” – részletezte a járási elnök.

A konferencia 18 tagú járási elnökséget választott, melynek tagjai a járási elnökön kívül Agócs Attila, Balázs Sándor, Bálint Dániel, Csúsz Péter, Estefán László, Ferencz Károly, Fukács Csilla, György Péter, Kertész István, Laboda Róbert, Majoros Richárd, Nagy Csaba, Noskó László, Tankina Tóth Tímea, Tóth István, Tóth Tibor és Vizdár Erzsébet. 

Csúsz Péter megyei képviselő hangsúlyozta, hogy az őszi megmérettetésen az összevont megyei és önkormányzati választásokon sokkal nehezebb lesz eredményt elérni a növekvő részvétel miatt.

Agócs Attila arra mutatott rá, hogy a status quo megtartásánál is sikert érnek el. Az országos elnökségből jelen volt Beke Beáta és Cziprusz Zoltán, aki azzal a ténnyel biztatta a konferencia küldöttjeit, hogy a Gömör-Nógrádi régió Nagykürtöstől Rozsnyóig majdnem akkora erőt képviselhet, mint a nyugati országrészben a Dunaszerdahelyi járás.

A konferencia három képviselőjelöltet állított a megyei választásokra. Csúsz Pétert és Agócs Attilát, akik jelenleg is megyei képviselők, valamint Marcinkó Zoltánt. A képviselők listájának bővítésével a konferencia a járási elnökséget bízta meg.         

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.