cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 30., 17:05

Már nem mindenkinek lesz ingyenes a Révfeszt Junior fesztivál

A legnépszerűbb magyar fesztiválzenekarok lépnek idén a RévFeszt színpadára. Idén is megrendezik a gyerekRévfesztet, vagyis a Révfeszt Juniort, amely a tizennégy éven felüliek számára már nem lesz ingyenes rendezvény.

Révfeszt plakát
Fotó: Révfeszt promo

Július 28-29-én kerül sor a Mátyusföld legnagyobb popfesztiváljára, a nyolcadik királyrévi RévFesztre. A fesztivál már 2021 óta kétnapos, azóta felvezetővel, a RévFeszt Juniorral kezdődik. A kisfesztiválként emlegetett rendezvényen minden a gyerekekről a családokról szól, ez idáig ingyenes volt a belépés, idén ez megváltozik.

Már csak a tizennégy év alattiaknak nem kell belépőjegyet váltaniuk, a többiektől 5 eurót kérünk a gyermekfesztiválra. Azok számára, akik megváltották a belépőjegyüket a klasszikus, „nagy” RévFesztre, a gyerekfesztivál továbbra is ingyenes”

– nyilatkozta Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, a RévFesztet társszervező Forzare polgári társulás elnöke. A nagyfesztivált a gömöri Magna Festummal közösen szervezik, nyitányként Gömörben kerül sor a Június Fesztre, amelyen közéleti vitafórum is lesz. Agócs Gergely szerint ez a gondolat a Mátyusföldre is áttelepíthető.

A Révfeszt jegyeit elővételben 15 euróért lehet megvásárolni, sőt idén először  online is lehet jegyet venni. A helyszínen 20 eurós lesz a jegyár, ez egy euróval emelkedett a tavalyi 19-hez képest.

Nincs más választásuk, ha meg akarják tartani a fesztivál színvonalát, és jó zenekarokat, jó hangtechnikát biztosítani, bizony a szervezőknek is ki kell nyitniuk a pénztárcájukat. A gyermekattrakciókat, az arcfestést azonban ingyenesen biztosítja az önkormányzat, amely a gyerekfesztivál főszervezője. A Révfeszttel minden évben próbálnak pályázni is, az idén is beadták a Bethlen Alapra, illetve a Kultminorra a pályázati igényeket, de ott még nem született elbírálás.

Nagyszombat megye önkormányzata azonban mindenképpen támogatja a rendezvényt – tette hozzá Agócs.

A Révfeszt célja az, hogy minden korosztályt megszólítson és összehozza a régiók közönségét. A fellépő zenekarokat is ennek az elméletnek a tükrében válogatják össze, figyelve arra, hogy a felvidéki szórakoztatóipar képviselői is fellépési lehetőséghez jussanak.

„Az immár nyolcadik RévFeszten itt lesz velünk az Arizóna zenekar, a Bon Bon, Fenyő Miklós a zenekarával és táncosaival fergeteges “csavardfelaszőnyeget” bulival, valamint a méltán ismert Parno Graszt fogja tolni a talpalávalót, majd Paul Tailor afterpartyja köszönti a napfelkeltét. A Révfeszt Junior nagyfellépője az Alma együttes lesz” – közölték a programot a szervezők.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.