2019. augusztus 22., 16:57

Oktatás: az ötödikesekre novemberben, a kilencedikesekre áprilisban vár komoly erőpróba

A 2019/2020-as tanévben az ötödikesekre november 20-án vár a Tesztelés 5, a kilencedikesekre pedig április 1-jén és 2-án vár a teszt megírása – tájékoztatott az oktatási minisztérium.

Kilenecedikesek tesztelése
Fotó: TASR

Az országos tesztelés az ötödikesek tudásszintjét méri fel matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, valamint magyar nyelvből és irodalomból. A tesztelés a szellemi fogyatékossággal élő, valamint a speciális oktatási igényű tanulókra is kiterjed.

A kilencedikesek április 1-jén matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, magyar nyelvből és irodalomból írnak tesztet. Másnap, április 2-án szlovák nyelvből és irodalomból, ukrán nyelvből és irodalomból. A Tesztelés 9. pótterminusát április 15–16-ra tervezi a minisztérium.

Az érettségi vizsgák március 17. és 20. között zajlanak. „Pótterminust is kijelöltek azok számára, akik objektív okokból nem vehetnek részt a március 31-től április 3-ig tartó érettségi vizsgákon" - közölte a minisztérium.

A szóbeli érettségi vizsga időpontját a járási hivatalok oktatási részlege határozza meg a május 18-tól június 5-ig tartó időszakban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.