2020. március 17., 15:00

Losoncon és Füleken a helyi szabónők varrják a szájmaszkokat

Az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a losonci és a füleki válságstáb is több biztonsági intézkedést vezetett be. Ezek egyike, hogy a város biztosítja a védőmaszkok előállítását és terjesztését.

Alexandra Pivková polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a helyi szabónők a hét elejétől készítenek szájmaszkokat.

A polgármester hozzátette: az egyszer használatos védőmaszkok mellett Losonc városa naponta legalább száz, pamutból készült szájmaszkot tud biztosítani a városi rendőrség, a városi társaságok, valamint az idősek és a betegek igényeinek kielégítésére. Az első csomag kikézbesítését március 18-án kezdik meg. A városháza fokozatosan ellátná pamut védőmaszkokkal a többi lakost is.

Sor Losonc
Fotó:  Facebook
Hosszú sor a losonci Köztársaság tér közelében lévő gyógyászati segédeszközöket árusító üzlet előtt

Fülek önkormányzata szintén néhány helyi szabóval és varrónővel kötött megállapodást arról, hogy varrjanak védőmaszkokat a város részére. Ezeket elsősorban a nyilvánossággal kapcsolatban álló alkalmazottak: a hivatali dolgozók, a városi rendőrök, a szociális terepmunkások, a közösségi központ dolgozói, szükség esetén az idős emberek és egyéb veszélyeztetett csoportok kapják.

A város közösségi oldalán arról tájékoztat: mivel lehetetlen minden lakos számára előállítani és eljuttatni a maszkokat, ezért kérik a fülekieket, akinek módjában áll, varrjon védőmaszkot a családjának, valamint azoknak a szomszédoknak és ismerősöknek, akik ilyen lehetőséggel nem rendelkeznek. Ez a nem könnyű helyzet csak közös erővel vészelhető át.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.