2021. június 24., 16:05

Lezárult az Aranyhajszál meseprogram

A füleki Daxner Utcai Óvoda 2018- ban kapcsolódott be az Aranyhajszál Meseprogram- Az Óperenciás tengeren, határon innen és túl című Erasmus+ meseprojektbe. A három év alatt a partnerintézmények betekintést nyertek egymás jól bevált mesegyakorlatába, melyeket minden óvoda kipróbált és a maga körülményeihez mérten adaptált.

Meseprogram
Fotó: Szvorák Emese

Az óvónők elmondása szerint, a közös szakmai munka több szempontból is gyümölcsöző volt: a meseprogramok színesebbé, érdekesebbé tették az óvodai életet a gyermekek számára. A mesék és a mesefeldolgozások által játékosan és komplexen fejlődtek készségeik, kompetenciáik. A füleki ovi jó gyakorlatában a bábok kaptak főszerepet.

A projekt lezárásaképpen az elkészült csodaszép alkotásokból kiállítást készítettek. Ezzel a gyűjteménnyel a gyerekeket, szülőket és jövendőbeli óvónéniket is szeretnék arra inspirálni, hogy meséljenek, bábozzanak, alkossanak együtt a gyerekekkel. Az alábbiakban a kiállítás anyagából szemezgettünk.

Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram
Meseprogram

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.