2020. december 12., 11:01

Léván újra elérhető az MR-vizsgálat

Amint arról az AGEL csoport által működtetett lévai kórház hivatalos honlapja is tájékoztatott, 2020 decemberétől ismét lehetőség van mágneses rezonancia vizsgálatra.

Fotó: vZdravotnictve.sk

Az MR-vizsgálat a lévai kórház épületének felújított helyiségeiben érhető el. A korábban használatban levő műszert is újra cserélték. A Siemens MAGNETOM Sola, ez a legmodernebb technológiával ellátott, csúcskategóriás, 1,5 Tesla térerejű MR-berendezés – mind a gyermekek, mind a felnőtt páciensek esetében – még pontosabb MR-vizsgálatok elvégzésére képes. A kivizsgálások költségeit minden esetben az egészségügyi biztosító téríti.

Az ország legnagyobb járásának központi egészségügyi intézményében még 2019 novemberében vette kezdetét a sürgősségi osztály felújítása. A munkálatok során, amelyeket a VHS-PS – ADIFEX – FIDES – NEMOCNICA LEVICE elnevezésű társaság végez, megújul a neurológiai, a sebészeti és a belgyógyászati szakrendelő, de korszerű röntgen-, CT- és ultrahang-berendezést is vásárolnak majd. A minden eddiginél átfogóbb fejlesztéseket magába foglaló projekt összköltsége 7,1 millió euró; ennek 10 százalékát a kórház saját költségvetéséből fedezi. Az Integrált Regionális Operatív Program (IROP) támogatásának köszönhetően 2021 májusára készülhet el a lévai kórház új sürgősségi osztálya.

Időpont foglalására a +421 36 3211 351-es telefonszámon vagy a MRLevice@medicinanz.sk e-mail címen van lehetőség.

A lévai kórház 2017 szeptembere óta az AGEL csoport tagjaként látja el az ország legnagyobb járásának betegeit. Nyitra megye egyik legnagyobb kórházának vonzáskörzetébe több mint 160 ezer lakos tartozik.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.