2021. július 9., 20:00

Lévai kórház: 606 újszülött június végéig

Amint arról az AGEL csoport által működtetett lévai kórház hivatalos honlapja tájékoztatott, 2021 első félévében, június végéig összesen 606 újszülött jött világra az intézmény szülészeti osztályán.

lévai szülészet
Médialapozó
Fotó: www.nemocnicalevice.agel.sk
Gabriel Mančík

A lévai kórház nőgyógyászati és szülészeti részlege továbbra is igen keresett a leendő kismamák által; ezt mutatja a tény, hogy míg a tavalyi esztendőben 1 077 gyermek született itt, az idén már június végén meghaladta a szülések száma a hatszázat. 323 fiú és 283 leány született eddig, kilenc alkalommal ikreknek is örülhettek. Mint arról a nőgyógyászati és szülészeti osztály főorvosa, Gabriel Mančík beszélt, a leggyakrabban a Hana és a Mateo neveket kapták az újszülöttek.

A leendő kismamák irántunk tanúsított bizalmát nem befolyásolta sem a helyiségeink rekonstrukciója és korszerűsítése, sem pedig a COVID–19-járványhelyzet”

– mondta el korábban az intézmény nőgyógyászati és szülészeti osztályának főnővére, Eva Moravská utalva arra, hogy az elmúlt időszakban felújították a standard feletti feltételeket biztosító szobákat, s a neonatológiai, vagyis az egészséges és a beteg újszülöttek élettanával, kórtanával foglalkozó részleg további korszerűsítése is megvalósult. A padlócserét, a falak felújítását és a szociális helyiségek renoválását magába foglaló teljes körű rekonstrukció összesen öt szobát érintett. Ezeket a helyiségeket új zsalugáterekkel, tapétákkal, ágyakkal és televíziókészülékekkel látták el, de klimatizációt is beszereltek. A lévai részleg jelentős mértékben fejlődött mind a szoptatás támogatása, mind a szülést levezénylő személyzet szakmai felkészültsége terén is. Ahogy azt a főorvos elmondta, igyekeznek állandóan javítani a pácienseiknek nyújtott szolgáltatásaik minőségét. Továbbra is jelentős befektetések vannak tervben a nőgyógyászati és szülészeti osztályon, hogy tovább fokozhassák a pácienseik kényelmét.

A lévai kórházban lehetőség van az apás szülésre, az epidurális érzéstelenítésre, valamint a szülőorvos kiválasztására. Az anyukák és partnereik szülés előtti felkészítőre is járhatnak. A kórház támogatja az ún. bondingot, vagyis az anya és a baba szülés utáni azonnali testközeli kapcsolatát. Amennyiben a szülés zökkenőmentesen zajlik, az anya már a szülés utáni első perctől kezdve a gyermekével lehet. A kismamáknak szülés után szoptatási tanácsadó is a rendelkezésére áll. A nőgyógyászati és szülészeti osztályon zajló szülést előkészítő tanfolyamok keretein belül a leendő szülők kellő ismeretanyagra tehetnek szert a szülés körülményeiről. Ezen szolgáltatás a kedvezőtlen epidemiológiai helyzet miatt szünetelt, a kórház azonban újra beindította a kurzusokat.

A lévai kórház 2017 szeptembere óta az AGEL csoport tagjaként látja el az ország legnagyobb járásának betegeit. Nyitra megye egyik legnagyobb kórházának vonzáskörzetébe több mint 160 ezer lakos tartozik.
lévai szülészet
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!