Léva: Épülhet a várva várt körforgalom

2021. június 20., 19:47
Kaszmán Zoltán

A 8,5 millió euróból felújított 330 méter hosszú lévai felüljárót 2020. december 30-án adták át rendeltetésének. Hamarosan megkezdődhet a közvetlen közelében létrehozandó körforgalom kialakítása is.

lévai körforgalom
Fotó: Kaszmán Zoltán

Ján Krtík városvezető már korábban javasolta, hogy a felüljáró mellett kialakítandó körforgalom építése is vegye kezdetét. Elmondása szerint amennyiben minden a tervek szerint halad, még 2021 folyamán átadhatják az I/51-es út ezen szakaszán található felüljáró melletti körforgalmat. A főleg a reggeli és a délutáni órákban rendkívül forgalmas kereszteződésben a gépkocsivezetők perceken át rostokolnak; a türelmetlenség és a feszültség ezen a szakaszon gyakran baleseteket von maga után.

A közbeszerzést a gépjárműforgalom lebonyolítására szolgáló létesítmény tulajdonosa és fenntartója, a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC – Slovenská správa ciest) hirdette meg; abból a Skanska SK nevű cég került ki győztesen. A 2021. június 12-én életbe lépő szerződés már alá van írva, így minden akadály elgördült a Dohány utcai körforgalom kialakításának útjából. A munkálatok, amelyek összesen valamivel több mint 1 millió euróból valósulnak meg, előreláthatóan kilenc hónapig tartanak majd. A sofőrök a munkálatok ideje alatt az útszakasz részleges lezárására számíthatnak.

A körforgalom átmérője a tervek szerint 40 méter lesz; közepén Léva városának címerét alakítják ki, örökzöld növényekből.

Kövesse facebook oldalunkat is!