2022. június 9., 19:53

Letépte a szél a rimaszombati futballstadion tetejét

Az ország több pontjához hasonlóan Rimaszombat környékén is komoly károkat okozott a csütörtök délutáni zivatar. Az erős szél megrongálta a városi futballstadion és az egyik iskolaépület tetejét, személyi sérülés azonban nem történt.

Letépte a szélvihar a rimaszombati futballstadion tetejét
Fotó: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) közlése szerint a legnagyobb károkat a Körút (Okružná) utcai szakközépiskola épületében okozta a heves eső és szélvihar, a tetőzet nagy részét letépte. A futballstadion tetejét és egy családi ház tetőzetét is megrongálta a vihar, emellett több fát kicsavart a szél.

A Városkertben és a kisebb parkokban mindenütt letört ágak hevernek. A felhőszakadás során az utcákat helyenként több centiméteres víz árasztotta el, miután a csatornarendszer sem bírta elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékot. 

A tűzoltókat 16 helyre riasztották a városban. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) riasztása szerint az esti órákban, éjszaka és pénteken is heves viharok alakulhatnak ki az ország területén.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.