2020. április 28., 19:40

Krízisközpontot alakítanak ki a hajléktalanoknak Érsekújvárban

Krízis- és karanténközpontot alakítanak ki a hajléktalanoknak Érsekújvárban. A létesítményben ételt kaphatnak és tisztálkodhatnak a rászorulók, kimoshatják a ruhájukat, és szájmaszkot kapnak. 

hajlektalanszallo.jpg
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A város gondoskodik az egészségügyi ellátásukról, elvégzik rajtuk a koronavírus-tesztet, és ha szükség van rá, karanténba helyezik őket. Ezzel a COVID-19 terjedésének kockázatát igyekeznek csökkenteni ebben a veszélyeztetett csoportban - tájékoztatott az önkormányzat.

Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatallal folytatott konzultáció után a Sport Hotelt jelölték ki a hajléktalanok számára kialakítandó krízisközpont létrehozására. A komplexum a városközponttól távol található, teljesen felszerelt, megfelelő a kapacitása is.

A központban két szociális terepmunkás, egy városi alkalmazott, a Kompas Közösségi Központ önkéntesei, a Szlovák Vöröskereszt tagjai fognak dolgozni, meghatározott időpontokban egészségügyi ellenőrzéseket is végeznek. A létesítményt az országos tiszti főorvos utasításaival összhangban fogják működtetni. Azokat, akiknek akut légúti betegségre utaló tüneteik vannak, azonnal elkülönítik.

Megosztás
Címkék