Közel 250 főt oltottak be szombaton Füleken

2021. július 17., 12:22
Szvorák Emese

A Losonci járásban is elkezdődött a mobil oltás. A hétvégén többek között Füleken, Fülekkovácsiban és Nagydarócon oltották be az érdeklődőket a koronavírus ellen. 

Oltás Füleken
Fotó: Szvorák Emese

Füleken közel 250 fő regisztrált az oltásra, akik a II. Koháry István Alapiskola tornatermében kapták meg az első adag Pfizer vakcinát. A Besztercebányai Megyei Önkormányzat Füleken kialakított mobil oltóközpontjában a 16 évnél idősebb, a városban állandó lakhellyel rendelkező, regisztrált érdeklődők jutottak koronavírus elleni vakcinához.

A város a helyi hangosbemondón, a közösségi portálon és az interneten is tájékoztatott a lehetőségről. A jelentkezők életkorát tekintve főként a nyugdíjas korosztály élt vele. A regisztráció 9 órakor, fél órás késéssel kezdődött, az oltóanyag pedig 9.30 kor érkezett, így volt némi csúszás. Ezután már zökkenőmentes zajlott a vakcináció.

Oltás Füleken
Fotó: Szvorák Emese

Agócs Attila, polgármester örömét fejezte ki, hogy helyben is felvehetik az oltást azok, akik érdeklődést mutatnak iránta.

„Konkrétan a megye oltópontjainak egyikét sikerült itt berendezni a II. Koháry István Alapiskola tornatermében. Mi a helyi önkormányzat részéről segítettük az embereket, hogy a nahradnici.sk felületen tudjanak regisztrálni, úgy a városházán, mint a szociális terepmunkásaink irodáiban. Több 10 emberről tudok, akiket mi közösen regisztráltunk”- nyilatkozta.

Oltás Füleken
Fotó: Szvorák Emese

Az előzetes jelentkezésnél mozgáskorlátozott érdeklődők esetében az „immobilis” lehetőséget kellett kiválasztani. Abban az esetben, ha több ilyen típusú kérelem érkezik, az oltócsapat egyenesen házhoz megy beoltani az oltást kérelmezőket. Ez Füleken várhatóan nagyjából 2-3 hét múlva esedékes.

„Adott időben majd ők is megkapják az értesítő sms-eket”- tette hozzá a polgármester.

Akik most Füleken megkapták az első vakcinát, vélhetően nagyjából négy hét múlva ugyanitt kaphatják meg a védőoltás második adagját is.

Kövesse facebook oldalunkat is!