2020. április 27., 14:46

Koterík Tamás lakótelepi koncertjei

Az ipolysági Koterík Tamás 2020. április 3-ától rendszeresen szórakoztatta a Tabán lakótelepen élőket. A panellakók napjainak állandó részét képezték a naponta 20 órakor elhangzó zenei produkciók, amelyekre Szlovákia egyik legnézettebb kereskedelmi televíziója is felfigyelt.

Médialapozó
Fotó: Raffay Zita

A lakótelepen élők április 3-án tapssal fejezték ki hálájukat az egészségügyi dolgozók felé. Koterík Tamás, az Ipolysági Művészeti Alapiskola gitártanára – felesége buzdítására – ekkor játszotta el az első dalt, egy LGT-számot, még szobája ablakából. A fiatalember ezt követően néhány napig az erkélyről zenélt, majd – miután a szomszédok közül többen is jelezték, hogy nem jól látják és hallják őt – eldöntötte, hogy a bérházak előtti játszótéren, egy padon ülve folytatja rendhagyó koncertsorozatát.

Az elmúlt hetekben felcsendült egy-egy szerzemény az Ismerős Arcoktól, Demjén Ferenctől, Máté Pétertől, a Piramistól, Varga Miklóstól, a Kormorántól, a Quimbytől, Ákostól és az Eddától, de időről időre szlovák, angol és spanyol nyelvű dalokat is előadott.

A lakóközösségben vannak szlovák szomszédaink is; nekik is szerettem volna kedveskedni. Bár magyar nemzetiségű vagyok, s a repertoárom is főleg magyar dalokból áll, szívesen játszom szlovákul, spanyolul vagy angolul. A zene és annak a mondanivalója az igazán fontos, a nyelvezete csak másodlagos szempont számomra“

– fogalmazta meg a gitártanár, aki a folytatásról is nyilatkozott:

Úgy döntöttem, hogy a közel egy hónapos rendszeres minikoncertezés után április 26-án egy kicsit hosszabb „búcsúkoncertet“ adok, amivel szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik buzdítottak és támogattak. Valószínűnek tartom, hogy néha-néha még visszatérek, de a napi szintű felkészülés megterhelő számomra és a családom számára is.“

A rendszeres lakótelepi koncertek tehát április 26-án, egy hét dalból álló minikoncerttel véget értek, a Tabán lakótelep lakosai pedig csak bízni tudnak benne, hogy ha nem is rendszeresen, de hallják majd még Koterík Tamás produkcióit.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!