2021. július 25., 11:03

Korszerűsítenék az ipolysági kórház fűtési rendszerét

2021. július 21-én zajlott Ipolyság város önkormányzati képviselő-testületének 34. ülése, amelyet Štefan Gregor polgármester soron kívül hívott össze.

ipolysági kórház
Fotó: Matej Kalina

A testületi ülésen a tizenkét képviselőből összesen nyolcan vettek részt. A napirendi pontok között főleg a helyi egészségügyi intézménnyel kapcsolatos aktualitásokkal foglalkoztak. Döntöttek arról, hogy Ipolyság városa a helyi kórház korszerűsítésének céljából hitelt vesz fel.

Határoztak arról, hogy a Hospitale Kft. által működtetett kórház fűtési forrását és a komplex csővezetékének decentralizálását érintő beruházási program keretei között 303 480,70 euró értékben korszerűsítik a kórház fűtési rendszerét.

A projekt finanszírozása banki hitelből történik majd. Az elhangzottak szerint ez a közbeszerzési eredményen alapuló összeg közel 10%-kal alacsonyabb, mint a projektben tervezett költség.

A kórház hőforrásának decentralizálására kiírt közbeszerzést a kórházat üzemeltető Hospitale Kft. kérése és igényei alapján bonyolították le. A projekt megvalósítására irányuló kérelemben megállapodtak és javaslatot tettek a megnövekedett bérleti díjjal történő finanszírozásra. Az emelt bérleti díjakat tartalmazza a kölcsön teljes összege, beleértve az elfogadásával kapcsolatos költségeket és díjakat is. A kölcsön visszafizetése és a megnövekedett bérleti díj 10 évre szól”

– fogalmazta meg Jaroslav Bandzi elöljáró, majd hozzátette: „A kórház fűtési rendszerének felújítására vonatkozó beruházás megvalósítása a helyiségek jelentős korszerűsítését, különösen pedig a kórházi páciensek komfortérzetének növelését jelenti.”

A beruházási programról és a hitelfelvételről szóló javaslatot a jelen lévő képviselők egyhangúlag hagyták jóvá.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.