Komárom: zöld utat kapott a stadionfejlesztés

ma7 2018. szeptember 14., 16:35

A komáromi képviselő-testület tegnapi ülésén ellenszavazat nélkül jóváhagyta azt a szándéknyilatkozatot, amelynek értelmében a város bérbe adja a helyi labdarugó klubnak (KFC) a komáromi stadion területét. Ezzel egy hosszú és szövevényes történet végére kerülhet pont, s megkezdődhet a komáromi stadion nagyszabású felújítása.

Mint azt korábban megírtuk, múlt évben a magyar kormány 5,9 millió eurót hagyott jóvá a komáromi stadion fejlesztésére. A hír a Magyar Közlönyben jelent meg még tavaly júliusban, ám a kezdeti eufória után csak nagyon lassan haladt előre az ügy. Ennek legfőbb oka az volt, hogy többszöri kísérlet ellenére sem sikerült a képviselő-testületnek elfogadnia azt a bérbeadási szándéknyilatkozatot, amely nélkül a tényleges bérbeadás, így maga a fejlesztés sem történhet meg. A nyilatkozat elfogadására azért volt szükség, mert a focistadion és a komplexum területe a város tulajdonában van, s mivel városi vagyonba történik a befektetés, kellett a városnak mint tulajdonosnak a beleegyezése. Az ügyről részletesen ITT ÍRTUNK.

Ilyen most.

Csütörtökön azonban pont került a történet végére: a képviselők ugyanis - noha még most sem sikerült megnyugtató választ adni az összes felmerülő kérdésre - végül ellenszavazat nélkül jóváhagyták a bérbeadásról szóló szándéknyilatkozat. Ezzel zöld utat kapott a komáromi stadion felújítása, hiszen a tényleges bérbeadás, amelyre a törvény betűje szerint a szándéknyilatkozat jóváhagyása után 30 nappal kerülhet sor, lényegében már csak formalitás.

Képgalériánk:
Ilyen lehet.

A KFC vezetői a projekt kapcsán nagy terveket fogalmaztak meg. A legújabb információk szerint nemcsak a stadion (főtribün, lelátók, centerpálya) újul meg és edzőpályák épülnek, hanem egy komplex utánpótlásakadémia "költözik" majd a mai stadion helyére.

0 HOZZÁSZÓLÁS