Komárom: Már minden hely foglalt a hétvégi oltásra

2021. május 7., 20:06
ma7 | TASR

Komáromban már minden hely foglalt a hétvégi oltásra, melynek során a kórház 2000 embert fog beoltani. Az oltási várószobában eddig további 3813-an regisztráltak – tájékoztatott az önkormányzat.

A komáromi oltóközpont bejárata
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
A komáromi oltóközpont bejárata

Az egészségügyi dolgozók a hét folyamán összesen 3500 embert oltanak be Komáromban. „Hétköznap napi 300 embert oltottunk be, a hétvégén további 2000-nek adjuk be a vakcinát. Jövő héttől valószínűleg megduplázódik a hétköznap beadott védőoltások száma” – közölte a város vezetősége.

A szombati és vasárnapi (május 8-9.) oltás koordinálásában a város is segítséget nyújt: biztosítja a kordonokat, a székeket, a rendőri felügyeletet, és az adminisztratív munkaerő biztosításában is besegít.

2021. május 6., 18:36

Kétezer embert oltanak be e hét végén a komáromi kórházban

Négy hónapja működik oltóközpont a komáromi kórházban, ahol ez idő alatt közel 20 ezer személyt oltottak be. A létszámuk e hét végén további kétezerrel nőhet.

„Azzal is számolunk, hogy több olyan 70 év feletti jelentkező is lesz, akik kísérőszeméllyel érkeznek. Biztosítottuk a megfelelő mennyiségű személyzetet” – mondta Gabriela Filkóová, a kórház munkatársa. A kórház január 7. óta saját vakcinaközponttal rendelkezik, ahol eddig csaknem 20 000 embert oltottak be.

Kövesse facebook oldalunkat is!