2022. október 30., 18:16

Kis falvak hat polgármesterjelölttel az Érsekújvári járásban

A helyhatósági választások kapcsán érdekességnek számít, hogy az Érsekújvári járásban szinte egymás mellett fekvő kis falvakban 6-6 jelölt is érdeklődjön a polgármesteri poszt iránt. Így volt ez a Párkány közeli Bényben és Barton is.

Bény
Bény
Fotó: Bokor Klára

A bényi megmérettetésből Herbácskó Anita került ki győztesen, akit a Szövetség indított. Elmondta, szép bemutatkozása volt minden polgármesterjelöltnek. „Én mindenki bemutatkozásán részt vettem. Képlékeny volt minden körülmény, vártuk, mi sülhet ki e sokszínűségből. Képviselőjelöltekből se volt hiány a 7 helyre 27-en jelentkeztek.

Mondhatom, jó csapat lett megválasztva, akik közül hárman a Szövetség tagjai. Multinacionális vállalati szférából jövök, reményeim szerint tudom ezeket a tapasztalataimat hasznosítani a község javára”

– fogalmazott Herbácskó Anita.

Hubač Sándor polgármester az 5. ciklusát kezdi Bart község élén. „Idegfeszítő volt a várakozás, de bíztam az emberekben, mert én a munkámmal kampányoltam, pályázatokat is sikerült hozni a faluba. Nem kis fölénnyel bizalmat is kaptam a választóktól” – mondta el a megválasztott polgármester, aki a Szövetség színeiben indult.

Hozzátette, képviselőnek 16-an indultak az öttagú testületbe. A képviselőtestület teljesen megújult – egy képviselő került be a Szövetségtől, négyen pedig függetlenek.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.