2022. február 7., 18:26

Kiderült, hogy melyek Nagyszombat megye legveszélyesebb útjai

A Nagyszombat (Trnava) megyei rendőrség közzétette a megye területén található hét legveszélyesebb szakaszt, amelyeken 2021-ben legalább 5 közúti baleset történt – tájékoztatott Mária Linkešová, a kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője.

D2 autópálya illusztráció
Fotó: TASR

A szakaszokat közlekedésmérnökök jelölték ki. „Olyan útszakaszt sorolnak ide, amelyen egy kilométeren belül legalább 5 közlekedési baleset történt egy naptári évben. A megye területén hét ilyen szakasz van, ebből három autópályán” – részletezte Linkešová.

„Az első a D1 Nagyszombat előtti szakasza a 42,23 és a 43. kilométer között. A másik a D2-es 7,5 és 8,5 kilométer közötti szakasza a Sekule melletti töltőállomásnál a Szenyicei járásban, a harmadik pedig az R1-es 26,1 és 27 kilométer közötti szakasza egy hídnál a Galántai járásban” – sorolta Linkešová.

A legtöbb, összesen 9 baleset Galgócnál történt a II/513-as út 6,900 és 8,690 kilométer közötti részén. Hat baleset volt a pöstyéni rendelőintézet bekötőútjánál, és Úszoron a Dunaszerdahelyi járásban a II/503-as úton. Öt baleset volt Holicsban az I/2-es főúton.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.