2022. december 7., 15:44

Kiabált a Mikulás a roma gyerekekkel – a rendőrség vizsgálja az ügyet

A rendőrség vizsgálja a poprádi Mikulásról készült videót, amely a közösségi hálón jelent meg – erősítette meg szerdán a TASR hírügynökségnek Daniel Džobanik, az Eperjesi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

mikulás télapó
Fotó: unsplash.com

A felvételen az látható, hogy

Rudolf Kubus korábbi önkormányzati képviselő Mikulásnak öltözött a Matejovce városrészben tartott ünnepségen kiabált a roma gyerekekkel, mert rendetlenkedtek, és sértegette a szüleiket.

Kubus állítja, ami a felvételen látható, azt kiragadták a kontextusból.
A videót több százan osztották meg, és számos lakos elítélte a közösségi médiában a Mikulás viselkedését.

„A bejelentés alapján vizsgálatot indított a poprádi rendőrség"

- mondta Džobanik.

Kubus úgy véli, feleslegesen csináltak cirkuszt az ügyből.

A gyerekek kiabáltak, széttépték a dolgainkat, elvették az édességeket, ezért rájuk kiabáltam, hogy maradjanak csendben. Ezután lecsillapodtak a kedélyek, és folytattuk a programot. Nem tettem különbséget, mindenki megkapta az ajándékot, és nyugodtan elmentek. Ez miért nem szerepel a felvételen? A szülőknek kellett volna rendre inteniük a gyerekeket, nem az közreműködőknek

- mondta a TASR hírügynökségnek Kubus, aki korábban már többször is volt Mikulás.

A poprádi önkormányzat már évek óta megszervezi a Mikulás-napi programot, amikor a Mikulás ellátogat a gyerekekhez minden városrészbe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.