Kezdődik az idősek napközi otthonának építése Füleken

2020. december 8., 18:32
Szvorák Emese

December 8-án a városi tisztviselők Agócs Attila polgármester vezetésével átadták az egykori művészeti alapiskola épületét a kivitelezőnek, aki hamarosan elkezdi a tervezett felújítási munkálatokat. Erről az önkormányzat közösségi oldalán tájékoztatott.

Fotó: Fülek város

A művészeti alapiskola néhai épületének egy része nemsokára napközi otthonként az időseket fogja szolgálni, ahol kellemes időtöltés és megfelelő ellátás várja őket.

Mivel azonban az épület már huzamos ideje rossz állapotban van, előbb széleskörű felújításra van szükség, melyre sikerült a városnak támogatást szerezni. A munkákhoz a kivitelező már januárban hozzáfog, és júliusig be is kellene fejeznie”

- tette hozzá a városvezetés.

napközi otthon
Fotó: Fülek város

A napközi otthont a Nefelejcs nonprofit szervezet fogja működtetni, mely a helyi idősek otthonának üzemeltetője. A polgármester hozzátette: a templom előtti Koháry téren álló városi épületek rendbehozatala a 2021-es év egyik prioritása lesz Füleken.

Elsőként uniós támogatásból az egykori zeneiskola főépülete újul meg. Jövő nyár végére pedig idősek napközi otthonává alakul.