2019. június 12., 11:06

Két új játszóteret adott át a Lidl Gömörben

A februárban zárult internetes szavazás során kialakult végeredmény alapján idén újabb tíz játszóteret épített a Lidl áruházlánc Szlovákiában. Ezek közül kettőt a gömöri régióban, Rimaszombatban és Nagyrőcén adtak át az elmúlt hétvégén.

lidl_rimaszombat.jpg
Fotó: Gecse Attila

A Lidl Žihadielko (Fullánkocska) nevű versenyébe azok a települések kapcsolódhattak be, ahol van a társaságnak áruháza.

Nagyrőce a harmadik kategóriában (a 12 ezertől 20 ezer lakosig rendelkező városok versenyében) lett az első több mint félmillió szavazattal.

Idén külön szavazást indítottak az előző évek győzteseinek számára. Ebben a csoportban Komárom győzött Rimaszombatot megelőzve, amelyre több mint 3500-an szavaztak, összesen 146 348 szavazatot leadva. 

A terep előkészítése és a játszótér létesítése a tavasz folyamán mindenütt megtörtént, az ünnepélyes átadók sora pedig június első hétvégéjén kezdődött Kassán.

Rimaszombatban a 87 ezer euró értékű játszótér szimbolikus kulcsát Jozef Šimko polgármester, míg Nagyrőcén szintén a polgármester, Július Buchta vette át a Lidl áruházlánc képviselőitől. A szalagot a gyerekek vágták át, akiket ezután egész napos programsorozat várt a helyszínen. Volt ugrálóvár, trambulin, arcfestés, különböző alkotóműhelyek és előadások, de közös fotót is lehetett készíteni Majával, a méhecskével, sőt a legszorgalmasabbak ajándékcsomagot is kaptak.

Nagyrőcén az első, míg Rimaszombatban már a második ilyen játszóteret vehették birtokba a gyerekek, a Városkert után ezúttal a Rima lakótelepen. A komáromi, ógyallai és érsekújvári játszótereket június második felében adják át, az átadókról és annak programjáról további információkat talál a Lidl áruházlánc oldalán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.