2022. február 11., 15:46

Két tűzeset egy nap alatt Nyékvárkonyon

Két tűzesettel kellett elbánniuk a nyékvárkonyi tűzoltóknak a tegnapi napon. A tűzoltók alighogy eloltották a régi állami gazdaság egykori telephelyén kialakult tüzet, máris a „csérei“ illegális szemétlerakatot vették célba, hogy lokalizálják és elhárítsák a bajt.

Nyékvárkony-tűzeset
Fotó: Nyékvárony hivatalos oldala

A Nyékvárkonyi Önkéntes Tűzoltó Testület parancsnokát, Szabó Szilvesztert értesítették arról, hogy Faluréten a régi állami gazdaság egykori telephelyén (ahol jelenleg illegális szemétlerakat van) tűz ütött ki és sűrű füst lepi el az egész környéket. A nyékvárkonyi lánglovagok időben a helyszínre érkeztek és a kedvező szélcsend miatt 15 perc alatt eloltották az égő szemetet.A bevetésen Szabó Szilveszter parancsnok, Horák József alparancsnok és Fodor László gépész vett részt.

,Az önkéntesek jóformán még vissza sem tértek a laktanyára, még szinte fel sem töltötték a tűzoltóautó tartályát vízzel, át sem öltöztek, ismét tűzjelentés érkezett, ezúttal az ismert 150-es telefonszámon a központi tűzoltósághoz. A csérei illegális szemétlerakatot gyújtotta fel az eddig ismeretlen gyújtogató, ugyanis a helyszínen a bősi rendőrség vizsgálatot indított, és a nyomokból kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt"

– nyilatkozta Fazekas István polgármester.

A tűzoltóknak itt 30 perc alatt sikerült az égő szemetet teljesen eloltaniuk. A bevetésen erősített létszámban a parancsnok Szabó Szilveszter, helyettese Horák József, Fodor László és Izsmán Erik gépészek, valamint Szabó Roland tűzoltó vettek részt. 

A polgármester portálunknak azt is elmondta, hogy először fordult elő egymás után két tűz eset az illegális szemétlerakókon.

A bősi rendőrség és a nyékvárkonyi önkormányzat jelenleg nem tud pontosabb információkkal szolgálni, de folyamatosan foglalkoznak az ügy felderítésével. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.