2018. december 8., 11:56

Képzelt túrabakancsot húztak az érsekújvári lakosok

A napokban a Hazajáró Turisztikai Magazinműsor két képviselője látogatott el az érsekújvári Kassák Lajos Ifjúsági Klubhoz (KLIK). A Csemadok pincehelyisége nem lett volna képes befogadni azt a népes társaságot, akik látni és hallani szerették volna az előadást.

klik_1.jpg
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Klik

Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, a műsor főszereplői élménybeszámolóval készültek az újvári közönségnek, és töviről hegyire bemutatták a műsor alkotóit és egyben felépítését. Tavaly decemberben a Hazajáró elnyerte a Prima Primissima díjat is, amely bizonyítja, hogy a Hazajáró csapata tevékenységével követendő értéket teremtett.

Fotó:  Klik

Közel száz érdeklődőt vonzott a Hazajáró Közönségtalálkozó Érsekújvárban című rendezvény, amelyet a fiatalokból álló KLIK csapata szervezett a Csemadok segítségével.

Fotó:  Klik

Mint kiderült, a KLIK egyik tagja dolgozott már együtt a hazajárókkal, ezért nem volt nehéz bemutatni a két eltökélt túrázót, akik most már Érsekújvárral is gyarapították közönségtalálkozói gyűjteményüket.

Meséltek arról, hogyan indult az egész adás, hány műsor jelent már meg a tévében és arról is beszéltek, hogy kell elképzelni a forgatásokat. Az urak képi beszámolója alatt sok izgalmas helyet, természeti kincseket és szebbnél-szebb felvételt tekinthetett meg a nagyérdemű, amely megmelengette a szíveket. Nemcsak képeket, hanem videófoszlányokat is láthatott az érsekújvári közönség, amelyek a hazaszeretetről, a magyarság hagyományainak és értékeinek továbbadásáról és a közösségi szellem, valamint az együtt munkálkodásról szóltak.

Fotó:  Klik

A közönség jókat kacarászott a viccesebb képeknél, például mikor az erdélyi pálinkázás kifogott egy helyi lakoson, s haza kellett segíteni őt, de ő inkább a földön szerette volna megvárni a józanság állapotát.

Vagy azon a sztorin Baja mellett: Érsekcsanádon a szervezés azért nem volt gördülékeny, mert mikor meghirdették az előadást, a falu lakossága azt hitte, hogy az ott élő félnótás és iszákos fogja tartani a beszélgetést, mert őket is Kenyeres Oszkárnak és Jakab Sándornak hívtak. A Hazajáró főszereplői szerint az előadás jól sikerült, persze nem a falubéli két embertől hangzottak el történetek.

Fotó:  Klik

A túrázókat Köllő Istvánnal, vagyis Hazug Pista bácsival is összehozta a sors Gyergyóban, aki azzal dicsekedett el nekik, hogy háziállata egy medve, amelynek hátán szokta bejárni a környéket.

Arról is mesélt nekik, hogy az iskolában Nicolae Ceaușescu volt a padtársa, de csak hatodikig, mert aztán Nicolae megbukott. Bizonyára így volt…

Fotó:  Klik

A bő kétórás előadás után a hallgatóság kérdésekkel bombázta az előadókat, akik örömmel válaszolták meg azokat. Hazajáró termékek vásárlására is nyílt lehetőség, pólót, naptárt és egyéb tárgyakat szerezhetett be a közönség.

A Hazajáró a jövőben Érsekújvárott is tervez forgatni, így még izgalmasabb lesz újra találkozni velük.

klik_1.jpg
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.