Kedden tartja alakuló ülését a rimaszombati képviselő-testület

Virsinszky Tamás 2018. november 29., 14:30

December 4-én, kedden 10.00 órai kezdettel tartja ünnepélyes alakuló ülését a rimaszombati városi képviselő-testület. Az önkormányzati választásokat követő első ülésen Jozef Šimko régi-új polgármester és a megválasztott városi képviselők is leteszik esküjüket.

Fotó: Gecse Attila

Az alakuló ülést az egykori Megyeháza Tompa Mihály téri üléstermében tartják meg. A megnyitót és a jegyzőkönyvvezető meghatározását követően ismertetik a helyhatósági választások eredményeiről szóló tájékoztatót, majd a polgármester és a képviselők eskütételére kerül sor, azt követően pedig Jozef Šimko mondja el székfoglaló beszédét.

Az ülés további napirendi pontjai között szerepel az eskettetők megbízása, valamint a polgármester és a polgármester-helyettes fizetésének a meghatározása. Az erről rendelkező törvények alapján a polgármester legkevesebb 3 063 eurós összegű havi bérre jogosult, amit a képviselők további 60 százalékkal megemelhetnek. Ugyanúgy a városatyák döntenek a polgármester-helyettes fizetéséről is. Erre a posztra ismét Rigó Lászlót, az MKP képviselőjét jelölte Jozef Šimko, aki havi 1950 eurós bért javasol helyettesének.

Képgalériánk:
Fotó: Gecse Attila

Az ülés munkarészének végén az általános vita kap helyet, majd a testület közösen koszorúzza meg a Vörös Hadsereg emlékművét, Tompa Mihály és Š. M. Daxner köztéri szobrát, valamint a holokauszt áldozatainak emlékművét.

Rimaszombatban a november 10-i önkormányzati választásokon a függetlenként indult Jozef Šimko a leadott szavazatok 58%-át kapta, ami 5081 szavazatot jelent, így további négy évig ő vezetheti a járási székhelyt. A városi képviselő-testület összetétele jelentősen megváltozott, a következő ciklusban a 21 tagú testületnek 11 új képviselője lesz. 
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS