Kedden mi is segíthetünk Érsekújvárban

2020. november 30., 15:17
Bokor Klára

Élelmiszert és drogériaárut gyűjt a rászorulóknak a város a Kompas Közösségi Központtal egyetemben. A gyűjtés kedden, december elsején lesz a nemzetközi Giving Tuesday akcióhoz kapcsolódva.

Érsekújvár főtere

Milan Presburger a Kompas Közösségi Központ vezetője elmondta ez a harmadik év, amikor ebbe a gyűjtésbe az ajándékozási nap keretében belekapcsolódnak.

Mivel mi az egész év folyamán gyűjtünk, mi sem volt természetesebb, mint hogy ebben is részt vegyünk. Holnap kint leszünk a főtéren 9.00-tól 17.00 óráig, ott mindenki leadhatja a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket és drogériaárut – emelte ki a központ vezetője.
tartós élelmiszerek

„Különös alkalom ez, hogy segítsünk azokon, akik erre igazán rászorulnak. A városon és a Kompas központon kívül segítik a gyűjtést az alapiskolák, óvodák, a munkaügyi hivatal és a Szociális Biztosító is. A felajánlásokat magánszemélyektől, cégektől és szervezetektől várjuk” – tájékoztatott az önkormányzat.

Az összegyűjtött ajándékokat a város által kidolgozott elvek szerint osztják majd szét a Kompas Közösségi Központban (a helyi piaccal szemben).