2020. március 9., 14:45

Kassa megye középiskolái két napra bezártak

A tavaszi szünidő meghosszabbítása minimum két napra szól, tehát leghamarabb március 11-én folytatódhat a tanítás. A megye döntését a koronavírus terjedésének visszaszorításával indokolta. Az intézkedés 70 iskolát és oktatási intézményt érint, amelynek fenntartója Kassa Megye Önkormányzata. Az intézkedés a kollégiumokat is érinti.

Az iskolák igazgatói azt is feladatul kapták, hogy gyűjtsék össze az információt arról, hol tartózkodtak diákjaik a tavaszi szünidőben, és azt jelentsék a fenntartónak.

Az igazgatóknak azt ajánljuk, hogy fontolják meg a külföldre vagy a hazai síparadicsomokba tervezett sítáborok szervezését is. Ha lehetséges, mindenképp napolják azt el

— jelentette ki a megye elnöke, Rastislav Trnka.

Bár a tanítás szünetel, sok diák csak reggel az iskolában értesült a bezárásról. Az intézkedés az egyházi iskolákat is érinti.

A megye továbbá  az Egészségügyi Minisztérium rendelkezése alapján megtiltja a látogatást a megyei fenntartású szociális szolgáltatások házában és az egészségügyi létesítményekben. Ezek az elmúlt héttől szigorú higiéniai és járványügyi rezsimben működnek.

Ugyancsak megtiltja azoknak a kulturális rendezvényeknek a megtartását, amelyeket a megye  kulturális intézményei szerveznének.

Az intézkedések a megye alkalmazottait is érintik. Azok, akik az elmúlt időszakban Kínában vagy Olaszországban jártak, kötelesek két hét szabadságra menni. Trnka azt ajánlja, hogy ez minden olyan országban tett látogatásra vonatkozzék, amelyben már felütötte fejét a koronavírus.

Mától korlátozzák a belépést a megye központi épületébe is, korlátlanul csak az iktató hivatal és az első kapcsolattartó iroda látogatható A hivatal törli a külföldi szolgálati utakat is.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék