2022. december 12., 17:42

Karácsonyi dallamok Füleken

Több éves kihagyás után a Melódia Női Kar ismét megrendezte karácsonyi hangversenyét, mely immár 18. alkalommal valósult meg. A füleki kórus és vendégei idén is csodás dallamokkal ajándékozták meg a közönséget.

Melódia
Fotó: Schnelczer Zoltán

A Városi Művelődési Központban szervezett ünnepi koncertnek sokéves hagyománya van a városban. A járványhelyzet miatt azonban sem tavaly, sem tavalyelőtt nem sikerült élőben megvalósítani a hangversenyt. A női kórus tagjai ezért különösen örültek annak, hogy idén végre újra közönség előtt énekelhetnek. 

Örülünk annak, hogy idén újra személyes jelenlétben szervezhettük év végi koncertünket, amit igyekeztünk könnyed, karácsonyi hangversenyként megvalósítani, és visszaszoktatni a közönséget, hogy újra merjen mindenki egy kicsit kimozdulni az otthonából, és együtt ünnepelni”

– nyilatkozta Makainé Simon Katalin, a Melódia Női Kar karnagya.

A hangverseny vendégei olyan előadók voltak, akik baráti kapcsolatot ápolnak a füleki kórussal.

Melódia
A Salgótarjáni Pedagógus Kórus
Fotó:  Schnelczer Zoltán

„Igyekszünk mindig barátokat hívni erre a koncertre. Idén a Salgótarjáni Pedagógus Kórust invitáltuk meg, akikkel 18 évvel ezelőtt együtt kezdtük ezt a hangversenyt, és nagyon jó barátságot ápolunk. Szívesen veszünk részt egymás rendezvényein. De felléptek a füleki Művészeti Alapiskola és a Mona balett növendékei, illetve a salgótarjáni művészeti iskolából karnagyunk kollégái. Valamint a Szederinke gyermek néptánc csoportban néhányunk unokája is színpadra lépett, ami különösen kedves a szívünknek” – mondta Agócs Mária, kóruselnök.

A karácsonyi koncerten népszerű adventi melódiák és karácsonyi énekek csendültek fel.

„Próbáltuk megteremteni a karácsony szeretetének egy pici hangulatát, egy picike színes gömböt adni mindenkinek a fenyőfája alá. Kodály évfordulója kapcsán a Pedagógus Kórus előadásában hallhattuk Kodály Zoltántól a gyönyörű Adventi éneket. Mi pedig igyekeztünk magyar, illetve populáris karácsonyi énekeket hozzátenni a karácsonyi hangulathoz” – mondta a karnagy.

A Melódia Női Kar idei utolsó fellépése a december 17-én megvalósuló Kodály koncert lesz Salgótarjánban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.