2019. május 22., 12:38

Kampányzáró Galántán: Európát meg kell őrizni az európaiaknak

Galántán tartotta mátyusföldi kampányzáróját a Magyar Közösség Pártja május 21-én. 

gakampany7.jpg
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Bodó Károly

A Galántai Városi Művelődési Központ esztrádtermében összegyűlt közönséget Berényi József, Nagyszombat megye első alelnöke, az MKP listájának második helyén álló jelöltje köszöntötte. A mátyusföldiek által jól ismert jelölt szerint különleges választások előtt állunk, és senkinek nem szabad könnyelműen távolmaradni az urnáktól azzal az indokkal, hogy Brüsszel túl messze van, és úgysem érezzük a befolyását.

Berényi szerint Európát meg kell őrizni az európaiaknak, és továbbra is fontos, hogy az EU támogassa a kelet-európai országok fejlődését, mind mezőgazdasági, családpolitikai, mind területfejlesztési szinten. A megyei alelnök beszélt az irányított migrációs csomag veszélyeiről, és jelölttársaival egyetért abban, hogy az EU még adós egy jó védelmi normával a nemzeti kisebbségek felé.

Fotó:  Bodó Károly

Mészáros Anikó, aki az MKP listájának 10. helyén indul, úgy gondolja, az EP sokszínűsége a felvidéki magyarokkal kiegészülve teljes, de az együttműködés a balliberális elitnek köszönhetően másként alakul, mint az a nyugat-európai valóságnak megfelelne, így fel kell rázni az embereket és megmenteni Európa lelkét.

Mészáros Anikó sorban mutatta be jelenlevő jelölttársait, akik főleg a mátyusföldi és csallóközi régiókból érkeztek Galántára. A jelöltek hangsúlyozták a családpolitika, a bevándorláspolitika és a környezetvédelem fontosságát, valamint azt, hogy Európa  csak akkor maradhat a miénk, ha megvédjük keresztény kultúránkat és hagyományainkat, hiszen fontos, hogy identitásunkat megtartsuk a jövő generációja számára is.

Fotó:  Bodó Károly

Csáky Pál listavezető szerint mi, magyarok most Európáért küzdünk, azért az ezeréves keresztény Európáért, amely oly sokat adott és oly sokat el is vett tőlünk. Csáky hangsúlyozta, hálásnak kell lennünk azért, hogy immár három generáció nőhetett fel Európában világégető háborúk nélkül, békében és, hogy az EU nagyon sok beruházási lehetőséget is hozott. Csáky Pál ugyanakkor felsorolta azokat a jelenségeket is, amelyek miatt Európának le kell hajtania a büszke fejét.

„2004-ben azt hittük Nyugaton kolbászból van a kerítés, ma már ki kell mondani, az emberek Nyugat-Európában se nem okosabbak, se nem szebbek, de mégy csak a kerítésük sincs kolbászból, de jobban élnek, mert nem kellett olyan turbulenciákon átesniük, mint nekünk. A jólét azonban kikezdte a lelküket és a gondolkodásukat is” – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy mi a történelem viharait a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, de küzdenünk kell a világ magyarságáért.

Fotó:  Bodó Károly

A kampánybeszédek sorát Menyhárt Józsefnek, az MKP elnökének felszólalása zárta. Menyhárt azzal biztatta a galántai közösséget, hogy a nehéz idők soha nem tartanak sokáig, a kemény idők nem tartanak örökké, de a kemény emberek igen, ezért egységben együtt kell a magyar erőt és a virtust megmutatni szombaton az urnáknál.

A galántai kampányrendezvény kulturális részét „A három királyok” név alatt elhíresült Vadkerti Imre-Kovács Koppány-Derzsi György trió biztosította. Előadásuk alatt a magyar trikolór is előkerült, majd az est záróakkordjaként a mátyusföldi közösség együtt énekelte el a magyar Himnuszt.

gakampany7.jpg
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.