Kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítanak két férfit a Rimaszombati járásban

ma7 | TASR 2019. április 18., 13:02

Kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsít két, rimaszombati járásbeli férfit a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. Mária Faltániová rendőrségi szóvivő elmondása szerint a 34 éves David Osgyánból, a szintén 34 éves Viliam pedig Rimaszombatból  származik.

Fotó: TASR

„A David nevű gyanúsított hétfőn (4. 15.) este egy ezidáig ismeretlen csehországi helyről egy azonosítatlan személytől több mint 143 gramm marihuánát szerzett be, amelyet utasként autóval Szlovákia területére szállított. A szárított növényi anyag egy részét, nagyjából 2,5 grammot ellenszolgáltatásként a szállítás fejében a másik gyanúsítottnak, Viliamnak adott" – magyarázta a szóvivő.

A szóvivő elmondta, hogy az anyag többi részét a gyanúsított megtartotta, ezt a rendőrök igazoltatás során találták meg a személygépkocsijában Ružová osada és Osgyán között. „Az autóban két műanyag zacskót találtak, bennük zöld színű szárított növényi anyaggal. Az előzetes szakértői vizsgálatok szerint a talált mennyiség legalább 292 adag drognak felel meg" – mondta Faltániová.

A gyanúsított Davidot 2012-ben már elítélték kábítószerrel való visszaélés miatt. „A szükséges intézkedések megtételét követően a férfit őrizetbe vették, a nyomozó pedig javaslatot tett az előzetes letartóztatásba helyezésére" – tette hozzá a szóvivő. A gyanúsítottat tíztől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

A másik gyanúsítottat, Viliamot az intézkedések elvégzése után elengedték, ő szabadlábon védekezhet. „A férfit öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti“ – zárta Faltániová.

0 HOZZÁSZÓLÁS