Június 19-ig várják a jelöléseket Füleken

Szvorák Emese 2019. június 13., 13:15

Füleken a Városnapok és Palóc Napok alkalmából 2019 augusztusán, a képviselő-testület ünnepi ülésén, ismét díjazzák az arra érdemeseket. Háromféle díjat ítélnek oda: a Város Díját, a Polgármester Díját, illetve a Tiszteletbeli Polgár díjat.

A tavalyi kitüntetettek Fotó: Fülek város

A díjakról a testület dönt, a beérkezett javaslatok alapján. A díjra jelölhetnek a képviselőtestület mellett működő bizottságok, civil szervezetek és magánszemélyek is. Ennek értelmében kérik a polgárokat, hogy június 19-ig nyújtsák be a javaslataikat a következőkre:

Fülek Város Díja – olyan személyek kaphatják, akik kimagasló eredményeket értek el a tudomány, a technika, a művészet, az újságírás és a társadalmi munka területén, vagy olyanok, akik kiemelkedően hozzájárultak a város gazdasági és kulturális fejlődéséhez, népszerűsítették a várost itthon és külföldön egyaránt, illetve azok, akik az életmentés vagy a város és lakosai vagyonának védelmében szereztek érdemeket.

Fülek Tiszteletbeli Polgára – olyan személyek kaphatják, akik jelentős mértékben hozzájárultak a város fejlődéséhez és gyarapításához, érdekeinek védelméhez és jó hírnevének terjesztéséhez idehaza és külföldön.

Fülek Város Polgármesterének Díja – ezt a város polgármestere ítéli oda a város azon polgárainak, akik sikeresen és érdemlegesen tevékenykedtek a városért.

A szervezetek és a város polgárai javaslataikat és azok indoklását az első két díjra írásban adhatják le. A javaslatokat postai úton várják a Városháza címére: Radničná 25, 986 01 Fiľakovo, vagy személyesen a Városháza iktatójában június 19-ig. A javaslatok alapján a képviselő-testület június 20-i ülésén dönti el, ki kapja meg a fent említett első két díjat, míg a polgármesteri díj odaítéléséről a város polgármestere dönt.

Tavaly a Város díját Makainé Simon Katalinnak, a Melódia Női Kar karnagyának ítélték, a MELÓDIA Női Kar karmestereként végzett évtizedes odaadó tevékenységéért és professzionális hozzáállásáért, melyek a füleki kar számtalan hazai és külföldi sikerét eredményezték.

A Polgármester díjat három személy kapta. Reisz András, ismert meteorológus, Fülek jó hírnevének határon túli terjesztéséért, a meteorológia terén elért sikereiért és a palóc nyelvjárás televíziós adásokban való népszerűsítéséért. Horváth Zoltán, a Füleki Roma Polgárőrség létrehozásában szerzett érdemeiért és az általuk végzett közhasznú tevékenység parancsnoki pozícióból történő sokéves koordinálásáért, az INFO ROM PT-n belüli ténykedéséért és a roma kulturális élet szervezéséért. Valamint Pavel Krpeľan, a Matica slovenská füleki helyi szervezetének vezetőségében végzett áldozatos munkájáért és a város társadalmi és kulturális életében való sokéves sikeres ténykedéséért.

0 HOZZÁSZÓLÁS