2022. május 23., 11:02

Jótékonysági rendezvény Lilikéért

Jótékonysági koncertet szerveztek a kis hatéves Čižmár Liliánáért, aki négynapos korában agyvérzést kapott, s most gyermekbénulással küzd. Ikertestvére teljesen egészségesen jött a világra. 

Jótékonysági est Liliért-Perbete

Sándor Szilvia két éve dolgozik Čižmár Liliána mellett pedagógiai asszisztensként az érsekújvári Blahu Pál Óvodában. Lili gyermekbénulásban szenved, a jobb fele működik, de a bal teljesen béna. A szülei heti rendszerességgel viszik őt a komáromi, a galgóci és a pőstyéni rehabilitációs központokba. Lili nagyon kedves, mosolygós kislány, akinek hatalmas akaratereje van, s nagyon szeretne meggyógyulni. 

Jótékonyság-Lili-Perbete
Fotó:  OZ Liliána
Lilike az egyik támogatójával, Laczkó Dušan paralimpikonnal

Lilinek van is esélye a gyógyulásra, ám ehhez speciális terápiás kezelést kell kapnia a legjobb orvosoktól. Ezek a kezelések azonban nagyon költségesek, a családnak pedig nincs olyan anyagi háttere, amely biztosítaná a megfizetését. A kezeléseket a biztosító nem téríti, így Szilvia álmodott egy nagyot és megszervezte Lilikéért a jótékonysági eseményt. 

Jótékonyság-Lili-Perbete
Fotó:  Reczai Lilla

Szilvia eleinte nem gondolta volna, hogy ennyien érdeklődnek a jótékonysági koncertért, de több mint 300 jegyet sikerült előzetesen eladnia és további 100 támogatójegyet, valamint sokan küldtek adományt a transzparens számlára is. A perbetei sportstadion épületét megtöltötték a jótékony emberek és azok, akik szerették volna megsegíteni embertársukat a nehéz időben. Lili édesapjának májátültetése volt több évvel ezelőtt, így nem tud nehezebb munkát végezni. Jelenleg karbantartóként dolgozik az érsekújvári kórházban. Az édesanya Lili és Emili (a kislány ikertestvére) mellett tevékenykedik minden pillanatban, ő nem tud munkát vállalni. 

Jótékonyság-Lili-Perbete
Fotó:  Reczai Lilla

,,Nagyon jó a kapcsolatunk Lilivel és a szüleivel, hiszen én vagyok a keze és a lába, az óvodai csoportban ott vagyok vele és együtt csináljuk a különféle feladatokat. Szeptembertől iskolaköteles lenne, de még egy évet biztosan halasztania kell" – mondta el portálunknak Sándor Szilvia. 

Jótékonyság-Lili-Perbete
Fotó:  Reczai Lilla
Az előadások

A rendezvényre több mint négyszázan ellátogattak, csaknem tele volt a perbetei sportcsarnok. Egy standban Lili anyukája és nagymamája által készített és árult karpereceket és kulcstartókat tudtak vásárolni, s az ebből származó összeget is Lilinek ajánlották fel. A zenés-táncos program fellépőit Szilvia kereste meg, akik azonnal igent mondtak a felkérésre. A színpadon felléptek a perbetei Nyitnikék Óvoda óvodásai és pedagógusai, a Tavirózsák társastánc csoport, Dallos Zoltán és Boldog Zsófi operett, Szvrcsek Anita pedig musical dalokkal, a Napraforgó néptáncegyüttes, a Felvidéki Rockszínház tagjai, a Margaret mazsorett és táncklub tagok és Márió, a harmonikás is. A műsor végén pedig minden előadó kiállt a színpadra és Lilivel együtt tapsolt a közönségnek.

Jótékonyság-Lili-Perbete
Fotó:  Reczai Lilla

A nap végére kereken 4800 euró gyűlt össze Lilike megsegítésére, ami Szilvia szerint elképesztő összeg, s azt bizonyítja, hogy vannak még csodák. Hiszen az emberek segítenek, csak meg kell őket szólítani. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.