2023. szeptember 2., 11:15

Jól teszi, ki a bérletét időben megveszi!

A Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ közös rendezvényén, a Tiszti Pavilon amfiteátrumában múlt héten megtartott Bérletek Éjszakáján lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők megismerjék a két komáromi intézmény következő idényre tervezett műsorát, s azokra kedvezményes árú bérleteket váltsanak. Bónuszként pedig ingyen élvezhették a Hetvenkedünk gálaműsoron télen bemutatott, fülbemászó dalokat.

Bérletek Éjszakája
Fotó: Nagy Miskó Ildikó
A Komáromi Jókai Színház a 2023/24-es évadban olyan alkotásokat visz színpadra, melyek segítenek, hogy az egyén elhelyezze magát a hatalom, a becsvágy, a kirekesztés által átszőtt világunkban, és hogy bátran álljon arra az oldalra, amely az európai civilizációnk több ezer éve csiszolódó, alapvető emberi jogait védi.

Az ünnepi évadban sokan velünk tartottak, még van hely a bárkán, ahol jó együtt nevetni, sírni, elmélkedni s dönteni, hogyan tovább”, hívja a nézőket színházába Gál Tamás, Jászai Mari- és Deszka díjas igazgató. 

A Tükrök évadában a közönséget csupa olyan témával szembesítik, amely alkalmat kínál a tükörbe nézésre. A nagyszínpadon bemutatják a Koldusoperát, a Mefisztót, az Úri murit, a Föltámadást, vendégelőadásként a Táncórákat, a gyermekeknek pedig a Hapcikirályt. 

Bérletek Éjszakája
Fotó:  Nagy Miskó Ildikó

A Táncórákkal csatlakoznak az autistabarát és akadálymentesített intézményekhez. Külön stúdióbérletet nem hirdetnek, de az Event PT együttműködésével izgalmas vendégelőadásokat kínálnak a nézőknek.

Gál Tamás vezetése alatt 5-ről 8-ra nőtt a nagyszínpadi bérletek száma. Az újak közül a Mikszáth-bérletet a távolabbi régiókból érkezőknek, a Csemadok-bérletet az alapszervezeti tagoknak, a most induló Selye János Egyetem-bérletet pedig a hallgatóknak és oktatóknak kínálják. 

A bérletújításra szeptember 10-ig lesz lehetőség. A pénztár hétköznap 9–12 és 13–15 óra között, s egy órával az előadások kezdete előtt tart nyitva. Elérhetősége: +421 (35) 7908 113 és [email protected].

Bérletek Éjszakája
Fotó:  Nagy Miskó Ildikó

A Lakatos Róbert brácsaművész által irányított Egressy Béni Városi Művelődési Központ is nívós műsorokkal várja a közönséget. Újdonságként kedvezményes árú kamara- és dzsesszbérletet kínál a Kiss Péntek József Kamaraterembe.

Érdeklődni az Egressy Béni VMK jegypénztárában: +421 905 892 579, [email protected] lehet. Ahogy a helyszínen megtudtuk: a 110 eurós kamarabérletért cserébe az alábbi 7 produkció lesz látható: Bálint + Jordán = 160 – Bálint András és Jordán Tamás Molnár Ferenc-estje, Azt meséld el, Pista! – Bereményi Géza és Mácsai Pál Örkény-estje, EL! (Karády-áda) – Karády-monodráma Fullajtár Andrea előadásában, Tudod, hogy nincs bocsánat – Földes László Hobo József Attila-estje, Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon – a  Csavar Színház kamaraelőadása, Anyu – Lakatos Rák Viktória és Kövesdi Szabó Mária estje Táňa Kusá műve alapján, Otthol – kamaraelőadás Martin McDonagh műve alapján, Tóth Károly, Béhr Márton, Rancsó Dezső és Katona Eszter előadásában.

Bérletek Éjszakája
Fotó:  Nagy Miskó Ildikó

Aki pedig az Egressy Jazz Club  Jazz Bérletére lenne vevő, az Hanusz Zoltánt keresse az elérhetőségein: +421 903 558 525, [email protected]! A „Hat koncert, öt borest - egy rumest, hat élmény” jelmondattal meghirdetett koncertsorozat során a Frankie Látó Quartett, a Groovus, az Enyedi Sugárka Jazz Tett, a PaCoRa Trio, a Bossa Rosa és a Farkas Árpi Trio lép fel.

Végül a Bérletek Éjszakájának fergeteges hangulatáról csak annyit, hogy hazafelé menet is fülünkben visszhangzott A Pál utcai fiúk című musical záródala: „Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely! / Miért félnénk, miért élnénk, / Vagy egyszer belehalunk, / Ha nem egy álomért?”.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2023/35. számában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.