Jól felszerelt tűzoltóautókat kaptak a mátyusföldi falvak önkéntes tűzoltó szervezetei

Horváth Szomolai Andrea 2019. július 17., 17:01

Több mátyusföldi falu önkéntes tűzoltó szervezete kapott új tűzoltóautót a belügyminisztérium és a környezetvédelmi minisztérium projektjének köszönhetően.

Fotó: Saša Vavrová

Az Iveco Daily típusú tűzoltóautók átadására július 16-án, a galántai Béke téren került sor Denisa Saková belügyminiszter jelenlétében. Ezúttal öt mátyusföldi község, Vízkelet, Nagymácséd, Magyargurab, Nemeskajal és Kosút önkéntes tűzoltói kaptak jól felszerelt autókat. A kosútiak saját falujukban vehették át a járművet.

A jól felszerelt tűzoltóautók a szlovák belügyminisztérium és a környezetvédelmi minisztérium projektjének köszönhetően kerültek a falvak önkéntes tűzoltóságainak tulajdonába. Az átadó ünnepségen Saková célul tűzte ki az önkéntes tűzoltó szervezetek aktív működésének segítését. Hozzátette, Szlovákiában közel százezer önkéntes tűzoltó tevékenykedik. A belügyminiszter szerint minden olyan egyén tiszteletet és csodálatot érdemel, aki saját idejét és energiáit áldozza a közjó javára és mások megsegítésére. Reményét fejtette ki, hogy motiválni tudják a fiatalokat az önkéntes tűzoltói munkára.

Fotó: Saša Vavrová

Peter Paška, Galánta polgármestere köszönetet mondott a belügyminiszternek, hogy mind a tűzoltóság, mind a közbiztonság területén támogatást nyújt a régiónak, ahol az elmúlt években csökkenni látszik a bűnözés. Hozzátette, további 13 község kap majd tűzoltóautót a Galántai járásban.

Denisa Saková a kosútiakhoz is ellátogatott, ahol Zdenka Mačicová polgármester jelenlétében adták át a tűzoltóautó kulcsait. A járművet alaposan megkeresztelték, nem csak szentelt vizet, de egy jó adag pezsgőt is kapott.

Fotó: Saša Vavrová

Fotó: Saša Vavrová

Képgalériánk:
Fotó: Saša Vavrová

0 HOZZÁSZÓLÁS