2023. június 4., 15:41

Jó hangulatú városi gyereknap Füleken

A színház, a cirkuszművészet, a zene és a mese hagyományának találkozása, de legfőképpen kreativitás és jókedv jellemezte az idei Városi Gyermeknapot Füleken. A szervező Füleki Városi Művelődési Központ színes kulturális programmal várta a gyermekes családokat június 3-án a városi parkban.

Városi gyereknap
Fotó: Szvorák Emese

Tóth Éva igazgató portálunknak elmondta, a lurkók a helyi óvodák és alapiskolák jóvoltából különböző versenyjátékokban és kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki ügyességüket és kreativitásukat.

A MeseFigurák Bábszínház és Fjodor Bohóc interaktív előadásokkal kedveskedett a legkisebbeknek, akik egy csodálatos zenés mesekoncert részesei is lehettek a magyarországi Klárisok előadásában. A legapróbbakat és szüleiket babasarok várta a Csemadok Füleki Alapszervezet támogatásának jóvoltából, de nem hiányozhatott a közkedvelt íjászat és a mászófal sem.

Különösképpen örülök, hogy a városi parkban sikerült megrendezni a rendezvényt, az időjárás is nagyon kedvezően alakult. Szép számú a közönségünk, nagyon-nagyon sok a gyerek, a szülő, nagyszülő, úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja azt, ami éppen számára vonzó és érdekes“ – sorolta a színes programot az igazgató.

Városi gyereknap
Fotó:  Daxner Utcai Óvoda/FB

Deák Szőke Lucia két gyerkőccel érkezett a rendezvényre, a majdnem ötéves Olíviával és a majdnem egyéves Kristóffal. Azt mondta, nagyon elégedettek voltak a programkínálattal.

Igazán mindenki találhatott kedvére valót. Olíviának nagyon tetszett a táncbemutató és a Fjodor Bohóc is. Ő is szerepelt a püspöki tűzoltókkal, a fellépése után pedig kipróbálta az íjászkodást, lovagolt is, tehát valóban élményekkel teli napnak örülhettünk. Kristófnak pedig a Ringató tetszett, és mindent nagyon jól megfigyelt. Szuper ez a nap“

– mondta a kétgyermekes anyuka.

Városi gyereknap
Fotó:  Mocsáry Lajos Alapiskola FB

Az élményekkel teli nap zárórésze a tűzoltó bemutató és a habparti volt, ami kétségkívül az egyik legizgalmasabb része minden gyermeknapnak. Az esemény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával a Nyári színházasdi projekt keretén belül valósult meg. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.