cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. február 17., 19:50

Jelképet a Mátyusföldnek – emblémát terveztet az idegenforgalmi szövetség

Logó tervezésére írt ki pályázatot a nemrégiben alakult Mátyusföldi Területi Idegenforgalmi Szervezet. A „cégérben” a régió kulturális- és idegenforgalmi örökségeinek szimbólumait kívánják láttatni.

Esterházy-kastély
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A Mátyusföldi Területi Idegenforgalmi Szövetség tavaly október végén tartotta alakuló ülését a galántai neogótikus Esterházy kastélyban. A szervezet célja támogatni a mátyusföldi régió turizmusának kiépítését, a turisztikai termékek létrehozását és bemutatását biztosítani, és segédkezni a mátyusföldi turisztikai infrastruktúra kialakításában. A tervek szerint a közeljövőben minél több falut és vállalkozót csatlakoztatnának a kínálati és keresleti szektorhoz.

Mivel a szervezetnek még nincs saját logója, első körben azt kívánják megterveztetni, ehhez pályázatot írtak ki. A cél vizuális szinten is minél kifejezőbben és szépen megjelentetni és ábrázolni az újonnan alakult szervezet arculatát.

A pályázati felhívás alapján az emblémának szimbolizálnia kell a kulturális-, idegenforgalmi- , gasztro-örökségben gazdag mátyusföldi régió sajátosságait, hagyományait. A pályázat elsősorban grafikusok, képzőművészek, arculattervezők számára lett kiírva, de nem zárkóznak el a kreatív és lelkes amatőr művészek ötleteitől sem.

A pályázati anyagokat - amelyek tartalmazzák a logó színes és fekete-fehér változatát is – március végéig lehet leadni a galántai városi hivatalban a szervezet ügyvezetőjénél, Slávik Andreánál,

aki elárulta izgatottan várják az ötleteket, és biztos abban, hogy a pályázati anyagok tükrözni fogják azokat az élményeket és lehetőségeket, amelyeket a régió kínál.

A győztes pályamunkát április végéig tervezik bemutatni a nyilvánosság előtt. A nyertes pályázó 500 eurós díjban részesül.

A mátyusföldi régió többek között olyan kulturális örökségekre építhet, mint a galántai vagy a tallósi Esterházy-kastélyok vagy a Kis-Duna menti vízimalmok.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.