2021. szeptember 6., 13:10

Javaslatokat tehetnek a falvak Nagyszombat megyében a buszmenetrenddel kapcsolatban

Szeptember 20-ig javaslatokat tehetnek Nagyszombat megye településeinek önkormányzatai a vidéki autóbuszok menetrendjének összehangolására az SAD Dunajská Streda, az Arriva Trnava és a SKAND Skalica közlekedési vállalatnak.

sadds.sk
Fotó: busz

A menetrend összeállításakor a cégek figyelembe veszik a vasúti menetrend változásait és a csatlakozásokat az átszállási csomópontokon. 

Az önkormányzatokat Nagyszombat megye önkormányzata kérte fel a véleményezésre, egyúttal figyelmeztetett: a határidő után beérkező kéréseket nem veszik figyelembe, mivel megkezdődik a közlekedési vállalatokkal való egyeztetés. A megye egyúttal azt is kérte, a szomszédos községek előre egyeztessék javaslataikat, mivel egymással ellentétes elvárásoknak képtelenség eleget tenni.

A megye arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel veszteséges az autóbusz-közlekedés, új járatok csak úgy indíthatók, ha annak finanszírozásában részt vesznek az érintett községek.

A javaslatokat a közlekedési vállalatnak, a másolatot pedig a megyei önkormányzat közlekedéspolitikai osztályának kell elküldeni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!