2019. január 22., 15:51

Januári barangolás Pozsonyeperjes határában

A Pozsonyeperjesi Polgári Társulás és a község polgármestere január 19-én emléktúrát szervezett Horváth László, a Pozsonyeperjesi Turisztikai Egyesület alapítótagja emlékére.

Eperjesi emléktúra
Médialapozó
Fotó: Pozsonyeperjes

A több mint három évtizede működő pozsonyeperjesi turisztikai kör néhai Horváth László ötlete alapján jött létre. Ő volt a megálmodója a húsvéti csónaktúráknak is. Az idei túra volt a harmadik, amelyet Horváth László tiszteletére szerveztek. Nagy volt az érdeklődés, csaknem ötven ember indult útnak szombaton délelőtt, a kicsi gyerekektől kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig.

A cél a szülőföld megismerése

Csiba Jarmila, a község polgármestere lapunknak elmondta, hogy a gyalogtúrák célja megismertetni a falu lakosságával a Pozsonyeperjes körüli gyönyörű természeti környezetet.

Itt folyik a Kis-Duna, van öt tavunk, csodálatos a vidék a falu kataszterében. A 23 kilométeres határszakaszból minden évben valamennyit bejárunk. Idén 14,7 kilométert gyalogoltunk, megálltunk a vadászháznál is. Külön köszönet a helyi vadászoknak, akik megvendégelték a lelkes csapatot.

A polgármester a gyalogtúrák mottójául választott Fekete István idézettel zárta a beszélgetést:

A szülőföld szálai örök összekötők a tájjal és a földdel, amiből az ember lett, és amivé lesz, és nem szakadhatnak el soha.

Fotó:  Pozsonyeperjes

Eperjesi emléktúra
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.