2023. január 10., 15:49

Január végéig lehet javaslatot tenni a városi díjakra Galántán

Városi díjjal, a polgármester díjával és köszönőlevéllel tüntetné ki Galánta  önkormányzata azokat a helyieket, akik hozzájárultak a város fejlődéséhez, illetve jelentős szakmai, tanulmányi vagy sporteredményeket értek el. A galántaiak január 31-ig tehetnek javaslatot arra, ki kapja a díjat - tájékoztatott honlapján a városi hivatal.

A galántai neogótikus Esterházy-kastély felújított délkeleti tornya
A galántai neogótikus Esterházy-kastély felújított délkeleti tornya

Az oktatás, a tudomány és technológia, a művészet és kultúra, az egészségügy, az ingyenes véradás, valamint a közösségi tevékenység és a környezetvédelem területén eredményeket elért személyek kitüntetésére lehet javaslatot tenni, de a mezőgazdaság és az ipar, az újságírás és a közélet, a szociális jólét, a jótékonyság, valamint a biztonság és az életmentés területén jeleskedők is megkaphatják az elismerést.

A benyújtott javaslatok közül a városi hivatal illetékes bizottsága választja ki a díjra jelölteket, majd a javaslatot a polgármester és a képviselő-testület elé terjeszti.

Tavaly Császár Erzsébet orvosnőt tüntették ki a városi díjjal odaadó szakmai munkájáért, a betegekkel való törődéséért, szakmai és emberi hozzáállásáért, valamint a Szent Lukács Kórház dolgozóit a COVID-19 járvány idején végzett fáradhatatlan munkájukért, az odaadó beteggondozásért, az önzetlen segítségéért.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.